Bu kapsamda Isparta Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVKO ve Isparta’daki geri dönüşüm malzemelerini toplayan lisanslı firma ASL Geri Dönüşüm arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında şehre 15 adet üçlü karışım konteynırı 50 adet şişe atıkları geri dönüşüm konteynırı, 100 adet yuvarlak tip küçük boy geri dönüşüm konteynırı, 250 adet büyük boy geri dönüşüm konteynırı, 350 adet tel ve metal kafes ile 12 bin adet resmi kurum ve kuruluşlarda kullanılmak üzere atık kâğıt kutusu yerleştirildi. 
Şehirdeki kâğıt karton, plastik, kompozit ve cam gibi ürünlerin ekonomiye ve doğaya geri kazandırılması amacıyla çalışmalar gerçekleştirildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  “Şehrimizde toplanan geri dönüşüm malzemeleri ayırma tesislerinde işlendikten sonra ekonomiye ve doğaya kazandırılıyor.  Her atık çöp değildir. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyorum” dedi. 

Geri dönüşümde amacın, kaynakların lüzumsuz kullanımının önlenmesi, atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık çöp miktarının azaltılması olarak düşünülebileceğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Demir, çelik, bakır, kurşun, kağıt, plastik, kauçuk, cam, elektronik atıkları gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, tabii kaynakların tükenmesini önleyecektir. Bu durum ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen hurda malzemeye ödenen döviz miktarını da azaltacak, kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır. Örneğin kullanılmış kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini yüzde 74-94, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını yüzde 45 azalttığı ve bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir” 

Yine bir ton kullanılmış kağıt çöpe atılmayıp geri dönüştürüldüğü ve kağıt üretiminde tekrar kullanıldığı zaman;
12 bin 400 metreküp havadaki sera gazı olan karbon dioksitin bertaraf edilmesi, 12 bin 400 metreküp oksijen gazının üretilmeye devam etmesi, 34 kişinin oksijen ihtiyacını sağlayan 17 yetişkin ağacın korunması, ayda 3 ailenin tükettiği 32 metreküp su tasarrufu, kış aylarında ısınma amacı ile iki ailenin tüketeceği bin 750 litre fuel-oil tasarrufu, 2,4 metreküp çöp depolama alanından tasarruf, 20 ailenin bir ay süreyle tüketeceği 4 bin 100 kilovat/saat elektrik enerjisinden tasarruf edilebilmesi mümkün oluyor.