HER BAĞIŞ BİR UMUT -ISPARTA'LI 3 BÖBREK HASTASINA YAPILAN ORGAN NAKLİ, SIRADA BEKLEYEN 250 HASTAYA DA UMUT OLDU

Akdeniz Üniversitesi'nde Isparta'lı 3 böbrek hastasına yapılan organ nakli, Isparta'da sırada bekleyen 250 hasta için de bir umut oldu.

Isparta Medisparta Diyaliz Merkezi Yöneticisi Dr. Saadet Çelikörs, gazetecilere yaptığı açıklamada, her organ bağışı haberiyle hastaların çok umutlandığını belitti.

Akdeniz Üniversitesi'nde Isparta'lı böbrek hastaları Halil Dağ'a dokusu uyan bir kişiden, Metin Özdemir'e babasından ve Kürşat Elmas'a da windows 10 pro dijital anahtar satin al bir kadavradan gerçekleştirilen operasyonla böbrek nakli yapıldığını belirten Çelikörs, kendi merkezlerinde 20, Isparta genelinde ise 250 hastanın organ nakli için sırada beklediğini kaydetti.

Çelikörs, ''Ülkemizde organ bağışı bilinci maalesef yeterince gelişmemiş durumda. Oysa sadece Isparta'da organ nakli bekleyen hasta sayısı 250. Kamu, özel sağlık kuruluşları, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve insana, hayata değer veren tüm yapılar, organ bağışı konusunda ortak hareket etmeli. Toplumun bilinçlendirilmesi için eğitim çalışmalarına katılmalıdır'' dedi.

Hastaların umutlarla her 3 ayda bir kan verdiklerini ve Akdeniz Üniversitesi'ne giderek test yaptırdıklarını ifade eden Çelikörs, ''3 kişiye Akdeniz Üniversitesi'nde organ nakli yapılması hem bize hem diğer hastalarımıza umut ve heyecan verdi. Çok mutlu olduk. Böbrek hastalığı gerçekten çok zor. Sabır gerektiriyor. Bir hasta haftada 3 gün 4'er saat diyalize girmek zorunda. Bu çok uzun bir zaman dilimi. Öte yandan organ nakli Isparta'da daha da geliştirilmelidir. Bu bir bilinç ve kültür meselesi'' diye konuştu.