Eğitim- Bir- Sen Şube Başkanı İhsan Arıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi, internet ve sosyal paylaşım sitelerinde ek ödemeler ile ilgili bilgi kirliliği yaratıldığını öne sürdü.

Eğitim-Birsen Isparta Şube Başkanı Arıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken, internet ve sosyal paylaşım sitelerinde manipüle bilgilerin yayıldığını iddia etti.

            666 sayılı KHK’nın öğretmenleri ve öğretim elamanlarını hangi düzeyde mağdur ettiğini öne süren Arıcı, özetle şu iddialarda bulundu:

            “ Farklı bakanlıklarda eş değer kadrolarda çalışan personelin maaşları arasındaki fark, kamu çalışanlarının en fazla şikâyet ettiği konuların başında gelmekteydi. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları bu konunun başlıca mağduru olmuşlardır. Bu mağduriyet, 666 sayılı KHK ile büyük oranda giderilmiştir.

            “Öğretmen ve öğretim elemanlarının muadili bir unvan olmaması” açıklamasını, ek ödemeyle ilgili geçmiş dönem (2010 Toplu Görüşme Mutabakatına Bağlı Olarak Ek Ödemede Yapılan 80 TL’lik Artıştan Öğretmen ve Öğretim Elemanlarının Yararlandırılması) uygulamalarını dikkate alarak doğru ve gerçekçi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu anlayışla KHK’nın yayımlanmasını müteakip öğretmen ve öğretim elemanları ile ilgili mağduriyetin giderilmesi ve hatadan dönülmesi için gerekli girişimlere konfederasyonumuzla birlikte başladık.

Bu kapsamda, Maliye Bakanlığı üst düzey bürokratları ile hafta içinde yaptığımız görüşmede konuyu ilgililerin dikkatine sunduk. Sendikamızın ilgili birimlerince hazırlanan karşılaştırmalı maaş tabloları aracılığı ile 666 sayılı KHK’nın öğretmenleri ve öğretim elamanlarını hangi düzeyde mağdur ettiğini ortaya koyduk. Beraberinde bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli yasal düzenlemeye ilişkin talep ve önerilerimizi de gerekli mercilere ilettik. Konunun takipçisi ve çözüme kavuşturucusu olmakta kararlıyız.”