Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ekonomi Kampusunun projesinin bittiğini ve ihaleye çıktıktan sonra 1,5 yıl içinde tamamlanacağını bildirdi. Başdeğirmen ayrıca Teknik Lise ile ilgili de projenin de bittiğini ve Ekonomi Kampusu ile Teknik Lisenin aynı anda biteceğini müjdeledi.

Tüm ekonomi alanında faaliyet gösteren kuruluşların bir arada toplanacağı Ekonomi Kampusunda yolun yarısı tamamlandı. Göreve geldiklerinde yapacaklarını 6 başlık altında toplayan ve bunlardan biri olan Ekonomi Kampusunun proje çalışmasının bittiğini ifade eden ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını söyledi.

KAMPUSTA HANGİ KURUMLAR OLACAK?

Ekonomi Kampusu içerisinde diğer birimlerle birlikte personelin çok daha rahat çalışabileceği ve hizmet kalitesini artıracak yeni bir bina inşaa etmeye hazırlandıklarını bildiren Başdeğirmen, ‘’Üniversiteden gelirken yol üzerinde kendimize ait arsamızda bu projeyi uygulayacağız. Projemiz şuanda bitti. Elektrik projemizi de bu hafta bekliyoruz. Ondan sonra ihaleye çıkacağız. İhaleye çıkıp inşaat başladıktan sonra 1,5 yıl içinde kampusu tamamlamak istiyoruz. BAKA, ITB, TSE, KOSGEB kampus içinde yer alacak. Ayrıca birkaç kurum daha kampus alanı içine gelmek istiyor ama onlara henüz karar verilmedi. Konum olarak da orada 2 banka için yer ayarladık. Çok güzel bir proje çalıştık. İhaleye çıkıldıktan sonra projemizi kamuoyuna açıklayacağız. Önemli olan işe başlamak. İşe başladıktan sonra hızlı bir şekilde tamamlayacağımızı düşünüyorum’’ dedi.

TEKNİK LİSE DE EKONOMİ KAMPUSU İLE BİRLİKTE TAMAMLANACAK

Öte yandan Teknik Liseyle ilgili projenin de tamamlandığını ifade eden Başdeğirmen, ‘’Arsadaki altyapı çalışmalarımız da bitti. Arsada elektrik trafosu vardı. Onu kaldırdık. Özel bir şirketin telefon vericisi vardı onu da kaldırdık. 1 ay içinde onun da ihalesine çıkıyoruz. İhaleye çıktıktan sonra 1,5 yıl içinde onu da tamamlamayı planlıyoruz’’ dedi. Teknik Lise ile birlikte Isparta’da kalifiye eleman sorununu çözeceklerini belirten Başdeğirmen, ‘’Her şeyi devletten beklememiz lazım. Çünkü devletimizin yetişemediği yerler olabiliyor. Bu durum karşısında elimiz kolumuz bağlı bir şekilde beklemek bize yakışmaz. Biz de okul konusunda destek olmak için Isparta açısından bu okulu yapmayı uygun gördük. Okuldaki branşlar bizim isteğimiz doğrultusunda oluşturulacak’’ diye konuştu.

HANGİ BÖLÜMLER YER ALACAK?

Teknik Lise’de bulunması gereken bölümlerle ilgili olarak 3 ay önce 5100 üyeleriyle 17 toplantı yaparak, okulda hangi branşların olması gerektiğini sorduklarını dile getiren Başdeğirmen, ‘’Bizden 9 branş istendi. Biz de bunları Milli Eğitim’e bildirdik. Onlar da buna göre bölümler açacaklar. Mermer, mobilya, tekstil, kozmetik ve havacılık alanında bölümler açmamız istendi’’ şeklinde konuştu.