Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen ve Hayatımız Sınav Programı’nın yapımcısı Cihat Şener’in katıldığı Sınav Stresi’ne Son, YGS’de Son Viraj konulu konferans Belediye Kültür Sineması’nda gerçekleştirildi. 
 
24 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde, belediyenin organizasyonu ile Isparta’ya gelen Cihat Şener sınava girecek olan öğrenciler ile aileleriyle bir araya geldi. Büyük bir ilgi ile izlenen programda salonda oturacak yer kalmazken, Konferansı veren Cihat Şener, Üniversiteyi kazanmanın zor bir iş olduğuna dikkat çekerken, “Kazanırsan yolun açılır. Kolayı herkes başarır önemli olan zoru başarmaktır” diyerek öğrencileri motive etti. 
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir dışında olmasından dolayı katılamadığı programa Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Programda konuşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oğuz Başaran ise, “Isparta Belediyesi olarak geleceğe yönelik yapılan yatırımların en değerlisinin insana yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz ve bu yönde çalışmalarımız devam etmekte” diyerek, sosyal ve kültürel alanda belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. 
 
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Hayatımız Sınav Programı’nın yapımcısı Cihat Şener, her zor işin bir çıkışının bulunduğunu dile getirirken, Türkiye’de 18 milyon öğrencinin bulunduğunu ve bunların bir milyon 900 bininin sınava gireceğini aktardı. Bu öğrencilerden 900 bininin üniversiteye alınacağını ifade eden Şener, “Bu oyunun karşılığı puan. İyi insan olmak puan getirmiyor. Bilgisayar sadece skora bakıyor. İster günde 8, isterseniz günde 18 saat ders çalışın sonuç skora bakar” dedi. 
 
Öğrencilerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini aktaran Cihat Şener, hayıtın bir sınav olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilere ‘kendinizle yüzleşin’ diyen Şener, “Bu akşam hiç ders çalışmayın. Buradan çıkınca evinize gidin ve aynanın karşısına geçin ve kendinize ‘ben sınavı kazanmayı hak ediyor muyum?’ diye sorun. Bu kendinle sınavla yüzleşmek demektir. Daha sınava bir haftanız var. 10 gün büyük bir gün. Her gün bir soru daha yapabilirsiniz. Bir soru demek sizi 3 bin kişinin önüne geçirir. Cuma günü akşamına kadar çalışın. Cumartesi günü çalışmayın, dışarıya çıkmayın, ya da kendinizi sınavla ilgili olarak başkalarıyla konuşarak strese sokmayın” şeklinde konuştu. 
 
‘Son güne kadar çalışın’ diyen Şener ayrıca öğrencilere esprili bir dille cep telefonu kullanımı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Şener, “Cep telefonlarınızın üzerinde no tuşu yazıyor. Siz bu tuşu hiç kullanmıyorsunuz. Bu tuşun üzerine biraz fazla basınca bu telefon kapanıyor. Ne müthiş bir şey. Kapatın çocuklar sessizlik iyidir” ifadelerinde bulundu. 
 
İnsanın hayatta 3 noktada yalnız olduğuna da vurgu yapan Cihat Şener, “Doğduğunuzda, öldüğünüzde ve sınavlarda yapayalnızsınız” dedi.
 
Sınav arifesi akşamında ‘uyumasan da yatağa erken gir’ diyen Şener, “Sınav sabahı erken kalk. Sınava saç baş dağınık paçoz bir vaziyette gitme. Kendine bak, okula erken git. Bahçede otur ve kendinle konuş. Burada size en büyük yardımcınız kendinizsiniz” görüşlerinde bulundu. 
 
‘Sınavı bir an önce kazan, erteleme. Sistemin içerisine bir an önce gir’ diyen Cihat Şener, “Büyüyün, büyürsen rahat edersin. Bilmediğin soruyu çözme. Üniversiteyi kazanmak zor bir iştir. Kazanırsan yolun açılır. Kolayı herkes başarır. Önemli olan zoru başarmaktır. Şu kalan günleri iyi değerlendirelim” çağrısında bulundu. 
 
Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Cihat Şener’e çeşitli hediyeler takdim ederken, Cihat Şener kendisinin resminin bulunduğu halı portresi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.