Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Belediye olarak Ramazan ayında Valilik arkasındaki meydanda her gün 3 bin kişiye iftar vereceklerini, Damgacı Sokakta Tasavvuf Musikisi ve İstasyon Parkında ise sirk ve panayır tarzı eğlence etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

Müslümanlar için Oruç ayı ve Günahlardan Arınma Ayı olarak adlandırılan Mübarek Ramazan ayı bu yıl 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak.

ISPARTA BELEDİYESİ RAMAZANAYI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Isparta Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda kurulmayan ve en son merhum Belediye Başkanı Hasan Balaman zamanında kurulmuş olan ‘İftar Çadırı’ Belediye’nin Ak Parti’ye geçmesiyle birlikte yeniden kurulmaya başlayacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, bu yıl Ramazan ayı için çok güzel etkinlikler planladıklarını söyledi.

GÖZGÜN; “ISPARTA HALKININ RAMAZAN’IEN İYİ ŞEKİLDE GEÇİRMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Amaç ve hedeflerinin Isparta halkının Mübarek Ramazan ayını gerek dini yönden gerekse iftar yönünden en iyi şekilde geçirmesini sağlamak olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İnşaallah bu yıl Isparta’da Ramazan ayı daha da güzel olacak. Zira, Belediye olarak çok güzel planlarımız var. Önceki gün saat 11.00’te Belediye’de bu konuda geniş kapsamlı bir toplantı yaptık ve bu toplantıda Ramazan ayı ile ilgili önemli kararlar aldık.

HER GÜN ÜÇ BİNKİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Bu doğrultuda; Ramazan ayı boyunca Valilik arkasındaki Kent Meydanı’na İftar Çadırları kuracağız. Bu çadırlarda her gün üç bin kişiye iftar vermeyi planlıyoruz.

İŞADAMLARIMIZ VEYA STK’LAR DA İFTAR VEREBİLECEK

Tabi burada şu konuyu ifade etmeden geçemeyeceğim. Bu iftar yemekleri konusunda belediyemizin olduğu gibi hayırsever işadamlarımız veya sivil toplum kuruluşlarımız da Ramazan ayında başlatacağımız ‘Bir Sofrada Sen Kur’ uygulaması çerçevesinde bize başvurarak ‘Bugünkü iftar yemeğini ben veya STK olarak biz vermek istiyorum’ diyebileceklerdir. Böylece, iftar programlarımıza hem katkı sunmuş olacaklar hem de böylesine feyizli sevabı bol aydan onlar da nasiplenmiş olacaklardır.

“VATANDAŞLARIMIZ BEKLEMEDEN EZANLA BİRLİKTE İFTARINI AÇABİLECEK”

Valilik arkasındaki iftar çadırlarımızda yemekler tamamen hijyenik ve kapalı bir şekilde masalara dağıtılacak ve vatandaşlarımız yemek sırası beklemeden yemeklerini ezanla birlikte yemeye başlayabileceklerdir. Yine, aynı alanda 100’e yakın stand kuracağız ve bu standlarda Mısırcısından baloncusuna tüm esnaflarımız satış yapabileceklerdir.

“İKİ AYRI YERDE ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ”

Öte yandan, iftar unsurunda olduğu kadar Ramazan ayının bir diğer değeri olan manevi atmosferinden vatandaşlarımızın en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla Tarihi Damgacı Sokak’ta Tasavvuf Musikisi başta olmak üzere oradaki Ensar Vakfı, Demiralay Konağı ve El Ele Derneğinin bulunduğu Gül Köşkü gibi tarihi binalara uygun olarak manevi duygularımıza hitap eden etkinlikler gerçekleştireceğiz.

Bu binalara giydirme yapacağız. Bu etkinliklere İmam – Hatip Okullarımızı ve benim de bir program var diyen ve katkı sunmak isteyen sivil toplum kuruluşlarımız da etkinliklere dahil olabileceklerdir.

Yine bu kapsamda Isparta Tren Gar’ının oradaki İstasyon Parkında ise gösteri sirki ve panayır tarzında eğlence odaklı etkinlikler yapılacaktır. Gerek Tarihi Damgacı Sokaktaki etkinlikler gerekse İstasyon Parkındaki etkinlikler tamamen ücretsiz olup, ilgili meslek odalarımız da buralarda sahura kadar vatandaşlarımıza ücretsiz çay ve benzeri içecek servisi yapacaklardır” dedi.