Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik Gül Çiçeği taban fiyat açıklama toplantısında daha önce defalarca yer verdiğimiz Berdan Mardini ve Isparta'daki Ortağının Gül'ü Mardine' götürmesini sert bir dille eleştirdi.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta'da önceki Vali Şehmus Günaydın tarafından sanatçı Berdan Mardini'ye gül fidanı gönderilmesi ve Mardin'de tesis kurulmasına sert çıktı.

Gülün anavatanının Isparta ve Göller Yöresi olduğuna değinerek, durumun güller diyarı Isparta için sıkıntı oluşturmayacağını ifade eden Gülbirlik Genel Müdürü Çelik, "Herkes gidecek, sanatçıysa sanatını yapacak. Sahnesinde şurada, burada çalışacak. Çiftçinin, köylünün, kırsal kesimde ikamet eden insanların sofrasındaki bir dilim ekmeğine, bir dilim peynirine, bir kaşık zeytinine el uzatmalarına gerek yok.

Herkes işini yapacak. Sonuçta ne olur göreceğiz. Çünkü, bu bugün üretimi ve tarımı yapılan bir ürün değil. 1870'li yıllarda Türkiye'nin çok farklı yerlerinde üretimi yapılmış ama nihayetinde kendisine anavatan olarak, Isparta ve Göller Yöresi'ni seçmiş. Bunun bize çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum. bu olay bizler için sıkıntı olmaz, sanatçı sanatını yapacak dedi.

GÜL TABAN FİYATI AÇIKLANDI

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gül çiçeği taban fiyatını 7.80-TL olarak açıkladı. Çelik, üreticiye ödemelerin ise gelecek hafta başlayacağını söyledi.

KONUYLA İLGİLİ HABER BAŞLIKLARIMIZ