Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISIAD) tarafından haftalık düzenlenen kahvaltıların bu haftaki konusu “Hibe ve Açık Hibe Programları”ydı.

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISIAD ) tarafından düzenlenen organizasyona Isparta’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Bilgilendirme semineri ülkemizin önde gelen büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı AB Proje Genel Koordinatörü Sibel YIKILMAZ tarafından verildi.

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISIAD) Başkanı Özcan Pınarcı ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlamak amacıyla birçok hibe destek programları bulunduğunu ancak Isparta’da çoğu vatandaşın ve kurumların bundan yeterince haberi olmadığını belirtti. Bu konuda Isparta’nın proje kapasitesini arttırmak, kaliteli ve başarılı projelerin hayata geçirilmesine katkı sunmak için böyle bir kahvaltı programında organizasyon yaptıklarını belirtti. Açılış konuşmasının ardından konuşmacı Sayın Sibel YIKILMAZ önce projelerin toplumsal faydasından ve kalkınmaya etkisinden bahsetti. Daha sonra hibe programları genel bilgilendirme ve açık olan hibe programları hakkında bilgi verdi.

Programa katılan sivil toplum temsilcileri böyle bir programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve bu tür programların sıklıkla yapılması gerektiğini vurguladılar. Program sonunda katılımcılar Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği’ne(ISIAD) teşekkür ettiler.