MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti Merkezi İlçe Kongresinde Süleyman Demirel'i hedef alan sözleri eleştirerek, "Demirel'in şahsına söylenmiş bir laftan sonra bu memleketin kaldırımlarında yürüyen, havalimanından ve üniversitesinden faydalanan insanların hiç mi vicdanları sızlamadı?" diye sordu.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti Merkez İlçe Kongresinde muhalefeti ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i hedef alan sözler üzerine açıklamada bulundu. AK Parti mensuplarındaki Demirel düşmanlığına anlam veremediğini bildiren Yalçın, "AKP'nin tüm mensupları Isparta’yla özel bir husumeti olan insanlar gibiler. Hem Isparta’ya bir şey yapmıyorlar hem de hizmetlerinden dolayı elleri öpülmesi gereken insanlara hakareti kendilerine bir görev üstlenmişler. Nedir bu Demirel ve Isparta düşmanlığı? Bunu anlamak mümkün değil. Desinler ki; biz düşmanız, bizim bu düşmanlığımız Demirel ve ailesine devam edecektir. Biz de anlayalım ve diyelim ki; bunlar düşman ve konuşmaları normal.

BU KADAR VİCDANSIZLIK OLMAZ

O kongre salonunda Süleyman Demirel'in şahsına söylenmiş bir laftan sonra bu memleketin kaldırımlarında yürüyen, kavşaklarından geçen, havalimanından ve üniversitesinden faydalanan insanların hiç mi vicdanları sızlamadı? Bu kadar vicdansızlık olmaz. Bunun bir karşılığı olması lazım. Oradan bir kişinin kalkıp konuşmacıya bir şekilde hatırlatması gerekir" dedi.

GÜNER SAYGILI'NINDA KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR

Öte yandan barajlar denilince Isparta’da, AK Parti döneminden önceki tüm hükümetlerin akla geldiğini belirten Yalçın, şöyle devam etti; "Isparta’da daha önce 32 gölet ve baraj yapılmıştır. Bunlarda
başta Süleyman Demirel ve birçok bürokratın emeği geçmiştir. AKP'nin yaptığı oradaki şantiyedeki bekçinin bile emeğine saygısızlıktır. Bir de Isparta’daki tüm projelerde emeği geçen rahmetli Güner Saygılı'yi buradan da anmak istiyorum. Herhalde onun kemikleri de sızlamıştır. Yarın Mahkeme-i Kübra'da da orada iktidarın gücünü arkasına alanlardan ben hesap soracağını düşünüyorum. Yine de hakkını helal etsin.

32 GÖLETİN DÖNEMİNİ YOK SAYMAK ANCAK AKP ZİHNİYETİNİN İŞİDİR

MHP olarak hizmet nereden gelirse gelsin saygılıyız ama bu Isparta düşmanlığının da karşısındayız. Bu dönemde özellikle çıkan yasalar, arkalarına aldıkları bir takım imkânlarla böyle milletin üzerine hunharca gidenler bugün göstermedikleri saygıya ve çiğnedikleri adaletin hepsine yarın ihtiyaç duyacaklar. Bu vicdan muhasebelerini yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Isparta’da 32 tane gölet yapılan dönemi yok saymak ancak AKP gibi zihniyetlerin işidir.

1 KM İSPARTA'YA DUBLE YOL YAPTILAR MI ÇIKSIN SÖYLESİNLER'
 
Isparta’da çevre yolu gibi bir yol var. AKP İl Başkanı gelip şehir merkezindeki yolları eleştiriyor. Hala utanmadan sıkılmadan bunu söyleyebiliyorlar. 4 km'lik çevre yolunu tamamlayamadılar. 1 km Isparta’ya duble yol yaptılar mı çıksın söylesinler. Halen planlama ve ihale aşamasında diyorlar. Ama 2015 Haziran'da bunları konuşmalarına gerek yok. Seçimlerde iktidardan gideceklerdir. İnşallah Isparta’nın kaybettiklerini hemşerilerimizle elbirliğiyle ilimize kazandıracağız."