Isparta polisi olayların aydınlatılıması için işin peşini bırakmıyor. Son olarak geçtiğimiz yıllarda işlenen iki ayrıhırsızlık suçu aydınlatılırken, araran bir şahıs da yakalandı.. Edinilen bilgilere göre  iki yıl önce Vatan Mahallesi'nde bir ikametten gerçekleşen hırsızlık olayıyla ilgli olarak olayın falinin tespiti amacıyla  olay yeri inceleme şubesi ekiplerince elde edilen delillerden yola çıkılarak gerekli araştırma yapıldı ancak faile ulaşılamadı.  İşin peşini bırakmayan Hırsızlık Bürosu ekipleri , delillerden yola çıkarak olayın failinin K.E. A isimli şahıs olduğunu tespit etti.  Ayazmana mahellisinde  yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönedrildi.

Yine Yedişehitler mahallesindeki  bir ikametin bahçesinde görülen plakasız motosikleatin çalıntı olabileceğini   değerlendiren ekipler motor ve şase numarasında yapılan sorgulamada motosikletin geçen yıl Sav kasabasından çalınandığını tespit etti.  Araştırmasonucu olayın failinin M.Y isimli şahıs olduğunu tespit eden ekipler,  şüpheliyi aynı mahallede bir başka ikamette yakaladı.  Adli mercilere sevk edilen şüpheli, çıkarılıdığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Öte yandan  üç ayrı hakaret suçundan toplam kesinleşmiş  2 yıl 9 ay hapis cezası bulunan ve 2010 yılından  beri yakalanamayan S.D isimli şahsın yakanaması için  çalışma başlatıldı. Ayazmana Mahallesinde ikamet eden şahıs  takip sonucu yakalandı.  Şüpheli sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak kapalı cezaevine gönderildi.