Mazgal hırsızına suçüstü Isparta"da yağmur suyu mazgallarında bulunan ızgaralara dadanan hırsızlara karşı alınan önlemler sonuç verdi. Hırsızlık olayının artması üzerine Belediye Zabıta Personeli tam kadro görev başında idi.

  Özelikle Fatih, Zafer ve Hızırbey Mahallelerindeki yollarda bulunan ızgaraların çalınması zabıtaları bu mahallelerde çalışmaya yöneltmişti. Ancak dün gece Antalya çevre yolundan ALO 153 Zabıta"ya gelen bir ihbar telefonu hareket yönünü Davraz ve çevresindeki mahallelere yöneltti.

 Gelen ihbar telefonunda bir şahsın yoldaki ızgaraları yerinden sökmeye çalıştığı hatta söktüğü ifade edilmekte idi. Zabıta ekipleri olay mahallinde yaptıkları kontrolde 07 RK 861 plakalı kamyonet içerisinde yağmur suyu ızgaraları ile logar kapaklarının bulunduğunu tespit etti. Araç sürücüsü A.Ç (36)"yi yakalayarak Emniyet mensuplarına teslim etti.

  Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Yağmur suyu ızgaralarının çalınması ile ilgili olarak başlatmış olduğumuz çalışmaların kısa sürede neticeye ulaşması beni oldukça mutlu etti. Olaydan duyduğum üzüntüyü bir nebze olsun unuttum. Hırsızlık olayından sonra yapmış olduğum açıklamada, halkımızdan kendi malları olan kamu mallarına zarar verenlere karşı daha duyarlı davranmaları gerektiği konusunda bir istekte bulunmuştum.

  Bu duyarlılığı göstererek yine aynı eylemi gerçekleştirmeye çalışan bir zanlının yakalanmasını sağladılar. Olayın çözümlenmesinde emeği geçen duyarlı vatandaşlarımıza, Zabıta Müdürlüğü Personelimize ve Emniyet Mensuplarına teşekkürü bir borç biliyorum.

  Aynı hadisenin yeniden yaşanmamasını temenni ediyor ve halkımızdan bu konularda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” dedi.