Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, cadde ve sokakları aydınlatan sokak lambalarının azaltılmasıyla birlikte mahalle sakinlerinin tedirginlik içinde olduğunu söyledi. Gönül, üniversite öğrencilerinin bile muhtarlara ulaşarak bu konuda yoğun şikâyette bulunduklarını bildirdi.

Ispartalılar, bölgemizin elektrik dağıtım işini alan AKEDAŞ’tan oldukça şikâyetçi. Son olarak muhtarlar yaşadıkları sıkıntıları gazetemize aktardı. Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, üyelerinden son günlerde AKEDAŞ ile ilgili sürekli şikâyet aldığını bildirdi. Cadde ve sokakları aydınlatan lambaların sayısında azalma yaşanması sonrası vatandaşın dışarıya çıkmaya korktuğunu belirten Gönül, yetkilileri göreve davet etti.

“MAHALLELER KARANLIĞA BÜRÜNDÜ”

TEDAŞ döneminde mahalle aralarında bile rahatça hareket edilebildiğini ancak elektrik dağıtım işinin AKEDAŞ’a geçmesiyle birlikte vatandaşların geceleri dışarıya çıkarken çekinerek çıktıklarını ifade eden Gönül,  şöyle konuştu; “Muhtar arkadaşlarımla yapmış olduğum görüşmelerde son dönemde AKEDAŞ’la ilgili yoğun şikâyet alıyorum. Mahalleler resmen karanlığa büründü. Çoğu vatandaşımız evine akşam saatlerinde giriyor. Hatta çocuklarımız bile dershane nedeniyle eve geç giriyorlar. Karanlık cadde ve sokaklarda yürümek anne ve babaları tedirgin ettiği gibi kendileri bile sokağa çıkmaya korkar hale geldi. Çünkü karanlık ortamlarda başınıza ne geleceğini bilemiyorsunuz.

“EMNİYET EKİPLERİNİ DE OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİR”

Bu durum sadece vatandaşların değil emniyet ekiplerimizin de işini zorlaştırıyordur. Suç işlemeye meyilli bir kişi karanlık ortamdan faydalanarak her şeyi yapabilir ve izini de kaybettirebilir. Sokaklar karartılırken bunlar neden düşünülmüyor? Kamuya ait yerler neden karanlığa bürünüyor? Cadde ve sokaklar kimsenin malı değil. Herkesin ortak kullandığı alanlar neden aydınlık değil? Ben AKEDAŞ yetkililerine soruyorum; gece bu karanlık sokaklardan geçiyorlar mı? Geçiyorlarsa gördükleri manzara karşısında ne yapıyorlar?

“HIRSIZA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR”

Herkesin de bildiği gibi suç işlemek isteyen kimseler karanlıktan faydalanır. Türkiye için konuşuyorum, gündüz işlenen suçlar mı daha çok gece işlenen suçlar mı? Bunlar bilindiği halde neden hiçbir yetkili harekete geçmiyor? Neden geceleri biz dışarıya çıkarken korkarak çıkıyoruz bizim özgürlüğümüz burada kısıtlanıyor. Bize deniyor ki ‘Gündüz işlerini hallet ve eve hava kararmadan git sonra dışarı bir daha çıkma, otur evinde’ deniliyor.

“20. YY’DA DÜŞTÜĞÜMÜZ HALE BAKIN!”

Bilim çağını yaşadığımız şu günümüzde, millet uzaya çıkarken biz daha Isparta’da aydınlanamıyoruz bile! Bunun üzerine diyebileceğim bir şey yok. Yetkililere sesleniyorum; Lütfen bu durumu düzeltelim.”