Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, kanunları AB’ye uydurmak için yapılan değişikliklerle vatan uğrunda canını feda etmeyenlerin de artık şehit sayılır hale geldiğini belirterek; “Günümüzde terör mağdurları, hırsızlar, arsızlar da şehit kategorisine konulmaya başlandı” dedi.  
 
Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban ve beraberindeki heyet 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret etti. Heyette; Kamu – Sen İl Temsilciliği Genel Sekreteri Şaban İliksiz ile Kamu – Sen’a bağlı Türk Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Türk Yerel Hizmet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Suat Tanyeri, Türk Büro – Sen Isparta Şube Başkanı Bülent Korkmaz ve diğer sendika yetkilileri katıldı.
 
BALABAN; “VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN” 
 
Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Merkez Yöneticisi Emin Pınar, Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez, Şehit Aileleri ve Gaziler tarafından karşılanan sendika yöneticileri karşılıklı istişarelerde bulundular. Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, ziyarette yaptığı konuşmada; “Bilindiği gibi bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü. Diğer bir deyişle dünya tarihinde eşi benzeri bulunmayan muhteşem Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü vesilesiyle vatanı milleti ve bayrağı için, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda, canlarını hiçe sayarak feda eden, Kore’den-Yemen’e dünyanın dört bir köşesinde yavru vatan Kıbrıs’ta ve güzel yurdumuzun bütün illerinde bulunan şehitliklerimizde kefensiz yatan, binlerce kahraman şehidimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimiz vatan sevgisinin ve Türk bağımsızlığının meşalesidirler. Bayrağımıza kanlarının rengini ay yıldıza yüreklerini aydınlığa vermişlerdir. Şehitler ölmez! Toprak olur ölümsüzleşirler, Bayrak olur ebedileşirler. 
 
“BU VATAN SİZLERLE SONSUZA DEK VAR OLACAKTIR” 
 
Sizler, Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını büyük bir şerefle temsil ederken, kıymet bilir Türk milletinin gönlünde destanlaştınız, anıtlaştınız. İnanın bugün bizler gücümüzü sizden alıyor. Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Büyük Türk Milleti vatan için nice kahramanlar yetişmişler ve daha nicelerini yetiştirecektir. Türk milleti var oldukça, bu cennet vatan uğruna can vermeye hazır olan vatan evlatları ve şehit olan evlatlarının ardından ‘vatan sağ olsun’ diyecek analar, babalar her zaman var olacaktır.  Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayırmayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır
 
“ŞEHİTLİK VASFININ DEĞİŞTİRİLMESİ ÜZÜCÜ” 
 
Ancak, ülkemizde son zamanlardar özellikle Avrupa Birliğine uyum yasaları çerçevesinde şehitlik konusunda bizleri üzen bir takım değişiklikler yapılmaktadır. Ülkemizdeki şehitlik vasfının değiştirilerek terör mağduruna, hırsıza, arsıza da şehit denilmesi ve şehit sayılması son derece üzüntü verici bir durum haline gelmiştir. 
 
Bizler, vatanı ve milleti için, bayrağı için savaşırken hayatını kaybeden kişiye şehit deriz. Bu şekilde savaşırkan bir uzvunu kaybeden kardeşlerimize de gazi deriz. Sizler işte bizim bahsettiğimiz kişilersiniz. Şehitlerimiz de aynıdır. Onun için bizim varlığımız Türk varlığına ve sizlere armağan olsun” dedi. 
 
İREZ; “BUGÜN TARİHTE DESTANIN YAZILDIĞI GÜNDÜR”  
 
Harp Malulü Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez de ziyarette yaptığı konuşmada; “Öncelikle böylesine önemli bir günde bizi hatırlayarak ziyaret ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün Çanakkale savaşı gerçek manada bir destandır. Bu destanın bir tarafında yokluklar içinde çırpınan osmanlı devleti diğer tarafında ise bütün teknik imkanlara sahip ihtilaf devletleri vardı. Savaş içinde ve sonrasında herkes bu mücadeleye hayran kaldı. Birlik ve beraberliğimizin yılmaz ve yenilmez savunucuları, medeni toplumlar ve milletler ailesinde bugünkü yerimizi alnı yerimizi her geçen gün kuvvetlendirmemizde en büyük paya sahip, milletin sinesinden çıkmış isimsiz kahramanların, kınalı kuzuların, göz bebeği Mehmetçiklerimizin en anlamlı günlerinde sizleri aramızda görmekten bahtiyar ve minnettarız. Bugün; Anadolu'nun Ebedi Türk Yurdu olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirdiğimiz destanlar silsilesinin nihai hail biri olan ve insanlık tarihinin akışını tersyüz eden bir zaferin yıldönümüdür.  Mübarek kanları ile Şanlı Bayrağımıza al rengini veren, canlarını feda ederek Aziz Vatanımıza, Necip Milletimize hayat ve beka bahşeden Kahraman Türk Evlatları! Anaların Gonca Gülleri, Babaların koç yiğitleri...  Bugün mensubu olmaktan kıvanç duyduğum Türk Milletinin bir neferi olarak minnet ve şükran duyguları içinde aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Sizlerin canlarınızı uğrunda feda etmekten çekinmediğiniz bu vatan toprakları, sizlere minnet ve şükran duyguları ile bağlı aziz milletin kahraman evlatlarına emanettir ve en kutsal emanet olarak ilelebet korunacaktır.
 
“HER ZAMAN YANIMIZDA YER ALDINIZ” 
 
Şehitlerimizin emanetini bizler devraldık. Şehitlerimizin canları uğruna bırakıp gittikleri bu yüce vatanı korumak bizlerin en büyük görevidir. Kamu – Sen olarak yıllarca bizlerin yanında yer aldınız, bizlere destek verdiniz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
 
PINAR; “ÇANAKKALE’DE ETNİK KİMLİĞİNE BAKILMAKSIZIN HERKES ŞEHİT OLDU” 
 
Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Merkez Yöneticisi Emin Pınar da ziyarette yaptığı konuşmada; “Çanakkale’de bu ülke 253 bin şehit vermiştir. Bu yüce topraklarda Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i etnik kimliği ne olursa olsun savaşmış ve vatan uğruna şehit olmuştur. Sizlerin de biz gaziler ve şehit ailelerimizi unutmayarak ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu vatan şehitlerimize ve gazilerimize minnettardır. Onun için onlara en iyi şekilde sahip çıkmak herkesi görevidir” dedi. 
 
BALABAN’DAN İREZ’E TÜRK BAYRAĞI 
 
Ziyaretin sonunda ise; Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez’e büyü çerçeve içinde yer alan Türk Bayrağı hediye etti.