Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. 

Isparta'da hırsızlık olaylarının önüne geçmek için Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler broşürler ve sözlü olarak vatandaşları almaları gereken tedbirler konusunda uyarıyor. 
 
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Evde bulunmadığınız gecelerde bazı ışıklarınızı yanık bırakmanız kötü niyetli kimselere evde olduğunuz hissini verecek ve onları hiç ışık yanmayan evlere yöneltecektir. Hırsıza biz evde yokuz, rahatlıkla çalışabilirsiniz derecesine perdeleri sıkı sıkıya kapatmanız gündüzleri evinizin keşfedilmesini sağlayacaktır. Komşularınızla sürekli dayanışma içerisinde olunuz. Uzun süreli olarak evinizi terk edeceğinizde komşularınıza bilgi verip evinize göz kulak olmalarını tembih ediniz. Seyyar satıcı, bohçacı, falcı, dilencileri kesinlikle evinize almayınız. Apartmanınıza giren veya civarda gördüğünüz bu tip kimseleri ve yabancı şahısları Polis e (155 Polis İmdat) bildirmede tereddüt etmeyiniz" ifadelerine yer verildi. 
 
CAMİDE ABDEST ALIRKEN DİKKAT 
 
Açıklamada plajlar, kampingler, piknik alanları ve benzeri dinlenme ve eğlenme yerleri hırsızlığın en kolay yapıldığı yerler olduğu vurgulanırken, böyle yerlere giderken değerli eşyaların götürülmemesi gerektiği ifade edildi. İnşaatlarda bakır kablo, demir, musluk, batarya vb. inşaat malzemeleri açıkta bulundurulmaması gerektiği de bildirilen açıklamada şu sözlere yer verildi: 
 
"İnşaatın aydınlatılması sağlanmalıdır. Cami şadırvanlarında abdest almak için veya namaz kılarken askıya astığınız ceket veya benzeri giysilerinizin cebinde paranızı veya cüzdanınızı bırakmayınız. Evinizde silah bulundurmak durumunda iseniz iyi muhafaza ediniz. Herhangi bir kazayı önlemek açısından gerekli olan bu tedbir eve giren hırsızın silahtan faydalanarak size bir kötülük yapmasına da engel olacaktır. Hırsızların mal güvenliğinizi tehdit eden kişiler olması canınızın güvenli olduğu anlamına gelmez, kuvvete başvurmak istemeyen hırsızlar bile suçüstü yakalanmaları durumunda her türlü kötülüğü yapabilirler. 
 
Eviniz veya işyeriniz, aldığınız bütün önlemlere rağmen hırsızlığa uğramışsa; her şeyden önce paniğe kapılmayınız, soğukkanlı olmaya çalışınız ve hiçbir eşyaya dokunmayınız. En yakın telefondan 155 Polis İmdat'ı arayınız, mümkün olduğu kadar ayrıntılı bilgi vermeye çalışınız. Çalınan eşyaları en ince ayrıntılarına kadar tanımlayınız ve ayırt edilebilir özellikleri hakkında bilgi veriniz. Çekleriniz çalınmışsa ilgili bankalara derhal bilgi veriniz. Değerli mücevher, kürk, halı ve benzeri eşyalarınızın toplu halde de olsa çekilmiş bir fotoğrafını, televizyon, müzik seti gibi elektronik eşyalarınızın seri numaralarını gösteren bir liste hırsızlığa uğramanız halinde yapılacak araştırmada çok yararlı olacaktır. 
 
Eşyalar mağaza, market, dükkan ve benzeri yerlerde satılır. Elden satılan eşyaların hırsızlık veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir ve fiyatları caziptir. Satın almanız halinde zor durumlara düşebilirsiniz. Çaldığını satamayan hırsız bir daha çalmaz. Polis'e intikal eden hırsızlık olaylarında genellikle; ziynet eşyalarının kuyumcularda, diğer eşyaların ev, market vb. yerlerde, inşaat malzemelerinin ise başka inşaatlarda veya hurdacılarda elden çıkarıldığı görülmektedir. Bu tür mesleklerde çalışanların çok dikkatli olmaları, kendilerine mal satmak isteyen şüpheli kişileri anında Polise bildirmelidir. Bilmeyerek de olsa çalıntı mal satın almanın suç olduğu unutulmamalıdır."