Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının ''Ortak Ticaret ve Kapasite İnşası'' Projesi kapsamında, Hırvatistan ve Yunanistan'dan bir grup iş adamı Isparta'ya geldi.

     Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar'ı ziyaret eden Yunanlı iş adamları Nikolaos Megremis, İlias Totsis, Penelope Totsis, Dimitri Loukas, Maria Kozıka ve Hırvat Tea Ganza, tarım alanlarında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

     Ticaret Borsası Başkanı Adar, Avrupa Birliği projesi kapsamında kendilerini ziyaret eden Hırvat ve Yunan heyet ile tarım ve hayvancılık alanlarında yapabilecekleri çalışmaları birbirlerine aktaracaklarını söyledi. Önce birbirlerini tanıyacaklarını ve tanıtacaklarını kaydeden Adar, şöyle devam etti:

     ''Önce birbirimizi tanıyacağız, sonra alışveriş yapacağız. Pazar alanlarını genişletmek için girişimlerde bulunacağız. Şu anda potansiyel değerlendirmesi yapıyoruz. Onlar bizim değerlerimizi görüyorlar, biz de onlarınkini. Bu ziyaret çerçevesinde Isparta'daki tesisleri kendilerine gezdireceğiz. Önümüzdeki hafta da üç kişilik bir ekip olarak biz Yunanistan'a gideceğiz.''

     Bu tür çalışmaların üreticilere yeni ufuklar açtığını vurgulayan Adar, üreticilere yeni kapılar açacak her projeyi önemsediklerini kaydetti. Kendilerinin gelişim ve değişimden yana olduklarını dile getiren Adar, ''Yerimizde saymak istemiyoruz. Daha geniş perspektiflere yayılmak ve buna göre de pazar alanını genişletmek istiyoruz'' dedi.

     Ticaret Borsası Başkanı Adar, karşılıklı görüşmelerin ardından somut adımlar atmayı planladıklarını sözlerine ekledi.