» HAT: - Eskişehir- Kütahya- Afyon- Isparta- Burdur- Antalya

» UZUNLUK: - 530 KM.

» MALİYET: - 9 Milyar 180 Milyon TL

» HIZ: - 250 KM/ SAAT

» YAPIM: - 2020’ye değin sürecek

» YOLCU: - Yılda 4.5 Milyon Kişi

» YÜK: - Yılda 10 Milyon Ton yük Liman’a (Antalya) inecek

» FAYDA: - Batı Akdeniz Bölgesi ihracatı, Orta Avrupa ve Kuzey Ülkeleri’ne daha rahat yapılacak.

KORİDOR HAT: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta’yı İstanbul’a bağlayacak Yüksek Nitelikli Hızlı Tren Projesi için ‘Koridor Hat’ tanımlaması yaptı; 1/ 5000 ve 1/ 2000 ölçekli uygulama projeleri hazırlanacağını kaydetti.

Ve ihale sürecine girildi

Isparta’nın 100 yıl önce hayal ettiği ‘demiryolu ile Antalya’ya erişim’ projesi gerçek oluyor. Isparta- Burdur- Antalya’yı Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) ile İstanbul’a ulaştıracak proje için ihale süreci başlıyor.

-Güzergâh belirlendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YHT yatırımı için ihale sürecine girildiğini söyledi. Çavuşoğlu, YHT güzergâhının da belirlendiğini; yolcu ve yük taşımacılığı için uygulama projelerinin yakın bir süreçte başlayacağını kaydetti.

-Bakan Çavuşoğlu'ndan hızlı tren hattı müjdesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yeni hızlı tren hattının Antalya'yı iki koridorla büyük şehirlere bağlayarak yolcu ve yük taşımacılığı alanında kente büyük rahatlık, kaynak sağlayacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Antalya-Burdur-Isparta yüksek hızlı tren güzergâhının belirlendiğini, uygulama projelerinin de başlayacağını duyurdu. 

530 kilometrelik Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren uygulama projesi ve sondaj çalışmalarını 2017 sonuna tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Çavuşoğlu, "Antalyamızı iki koridorla büyük şehirlere bağlayarak yolcu ve yük taşımacılığı alanında şehrimize büyük rahatlık, kaynak sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Alınan bilgilere göre, daha önce onaylanan ve uygulama projesi de başlatılan Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar hattına ek olarak Ankara ve İstanbul'la bağlantılı olacak Isparta-Burdur-Antalya hattı için bu güzergâhta var olan seçenekler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) uzmanları tarafından incelendi, en uygun hat belirlendi.

Teknik olarak "koridor hat" olarak isimlendirilen bu güzergâh için 1/5000 ve 1/2000 uygulama projeleri hazırlanacak. TCDD bunlarla ilgili çalışmalara önümüzdeki süreçte başlayacak, uygulama projeleri tamamlandıktan sonra da hattın yapımıyla ilgili ihale gerçekleştirilecek.