CHP ikinci sıra Isparta Milletvekili adayı olan İrfan Bakır, parti ayrımı olmadan hizmete devam edeceğini söyledi.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nde uzun yıllar Bölge Müdür Yardımcısı olarak hizmet veren, daha sonra halkın yoğun isteği üzerine CHP'den Milletvekili Adayı olan ancak 2. sırada olması nedeniyle seçilemeyen İrfan Bakır, kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Yaklaşık 2,5 ay süren seçim kampanyasında özellikle kırsal kesimin büyük teveccühüyle karşılaşan ve her gittiği yerde ayakta alkışlanan Bakır, vekil seçilemediğine üzülmediğini bildirdi. Bakır, hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Görevine geri döndüğü zaman parti ayrımı yapmaksızın eskiden olduğu gibi tüm herkese eşit mesafede yaklaşacağını ve kapısının sonuna kadar açık kalacağını ifade eden Bakır, "Tüm hizmetler vatandaşlarımız için. Burada önemli olan parti değil hizmettir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 2. sıra Milletvekili Adayı olan ve parti yeterli oy çoğunluğuna ulaşamadığı için seçilemeyen İrfan Bakır, vatan-daşlara verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini iletti. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nde uzun yıllar Bölge Müdür Yardımcılığı yapan ve verdiği hizmetlerle tüm kırsal kesimin takdirini kazanan Bakır, önemli olan şeyin hizmet olduğunu söyledi.

Milletvekilliğine halkın yoğun isteği üzerine adaylığını açıkladığını belirten Bakır, bundan sonraki yaşantısında parti gözetmeksizin herkese eskiden olduğu gibi hizmet vermeye devam-edeceğini açıkladı.

Görevine döndüğü zaman eskiden olduğu gibi kapısının ardına kadar açık kalacağını ve hizmet vermekten büyük mutluluk duyacağını bildiren Bakır, şu açıklamalarda bulundu:
"Ben uzun yıllar Türkiye'nin en önemli kurumlardan biri olan Devlet Su işleri'nde (DSİ) Bölge Müdür Yardımcılığı görevinde bulundum. Son genel seçimler öncesi halkımızdan yoğun şekilde Milletvekili Adayı olmam yönünde istek geldi. Çünkü vatandaşlarımız benim nasıl biri olduğumu biliyordu. Bende bu istek ve destekten güç alarak CHP'den Milletvekilli Adaylığımı açıkladım. Genel merkezimiz beni 2. sıraya uygun gördü ve seçim kampanyalarına başladım.
 
Yaklaşık 2,5 ay süren seçim çalışmalarımızda halkımızın büyük ilgisiyle karşılaştım. Kim benim aday olduğu duysa büyük heyecan yaşadı ve açık bir dille oyunu bana vereceğini söyledi. Bunlar çok güzeldi. Çünkü ilk defa siyasete girecektim ve insanların beni bu şekilde görmesi çok mutlu etti. Demek ki uzun yıllar verdiğim hizmetler insanları mutlu etmiş, beni unutmamışlar. Her gittiğim evde, caddede, sokakta, mahallede vatandaşlarımızdan büyük teveccüh gördüm, özellikle kırsal kesimde gösterilen ilgi beni çok mutlu etti.

Vatandaşlarımızın bu denli ilgisi bizi daha da ateşledi ve gece gündüz uyumadan yapacağım hizmetlerden bahsettim. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum beni sabırla dinlediler. Bir aile gibi olduk ve her şeyi rahatlıkla onlara söyledim. Biliyorum CHP'ye gelen oyların büyük çoğunluğunda benim katkım var. Ama vekillik bize nasip değilmiş.

Herkes 2. sırada olduğum için partiye küstüğümü söylediler. Ama gerçekler öyle değildi. Çünkü biz hizmet adamıyız. Ayrıca 1. sıra adayımız olan ve şu anda Milletvekili seçilen Ali Haydar Öner Bey çok kıymetli, çok bilgili ve değerli bir insan. CHP'ye ve Isparta’ya çok şey katacağına inanıyorum. Gönül isterdi ki Ali Haydar Öner Bey ile birlikte Meclise gitmek. Ama nasip olmadı ve yaşantıma devam edeceğim.

Seçilemediğim için de küskün değilim, bunu da buradan belirtmek isterim. Seçim kampanyasında vatandaşlardan gördüğüm ilgi her şeyi açıklıyor. Ben onların her zaman gönüllerinde olduğumu gördüm. Hizmetlerime eskiden olduğu gibi ara vermeden devam edeceğim. Biraz öncede dediğim gibi bizler vatandaşlarımız için görev yapıyoruz. Seçim çalışmalarında bana destek veren, oy veren tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum."