Danıştay"ın hakkında yargı yolunu açtığı Belediye Başkanı Hasan Balaman konuştu; Belediye Başkanı Hasan Balaman, hiçbir dönemle mukayese edilemeyecek hizmetlerin altına imza attıklarını belirterek, “Bu hizmetlerimiz için bedel ödemeye de hazırım.

    Belediye kaynaklarının haricinde hükümetimizden 2006"da 71 milyon dolar destek aldık, 2007"de ise 100 milyon doları bulacak” dedi.  Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Danıştay"ın 19 yönetici ile birlikte hakkında 4 ihaleden yargılanmasına yönelik kararı sonrasında ilk kez basın mensupları ile buluştu. Başkan Hasan Balaman, 2006 yılının kısa bir değerlendirmesinde bulunarak 2007"ye ait projelerini sundu. Isparta Belediyesi"nin 2006 yılında hükümetten 71 milyon dolar destek aldığını, 2007 yılında ise bu miktarın 100 milyon doları bulacağını dile getiren Başkan Balaman, “Belediye imkanları ile birlikte Isparta ili olarak AKP öneminde aldığımız bu desteği hiçbir zaman almadık.

   Hiçbir dönemle mukayese edilemeyecek şekilde hizmetlere imza attık. Bu hizmetler için bedel ödemeye de hazırım. Biz coşkun bir ırmak gibiyiz hizmetlerimizle akıyoruz” dedi.

 **"ÇARŞAMBA PAZARI BİTECEK"

Isparta"nın azılı dişleri olarak adlandırdığı büyük sorunlarının tek tek çözüme kavuşturulacağını belirten Hasan Balaman, bunlardan birisinin halk dilinde Çarşamba Pazarı olarak bilinen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi projesinin Mart ayında başlayacağını söyledi. Hasan Balaman, ITKM"nin yıl sonuna kadar da tamamlanacağını kaydederek, “Herkesin içi rahat olsun. Çarşamba pazarı üzerinden siyaset yapanlar Isparta"ya ihanet ediyorlar. Çarşamba Pazarı Isparta"nın kanayan yarası. Herkes bu projeyi yapmak için mücadele veriyordu. Ancak bunu hayata geçirmek bize nasip oluyor” dedi.

**"İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN"

Ankara"nın imkanlarını Isparta"ya taşıyabilmek için sürekli Ankara"ya gidip-geldiğini söyleyen Başkan Balaman, “Belediye başkanlığı şehre kapalı kalmakla yapılmıyor. Birçok yere gidip imkanlarını buraya taşımak gerekiyor. Isparta bu konuda Ankara"da da en iyi iller arasında ve beni "iş bilenin kılıç kuşananın başkan" diye tebrik ediyorlar” dedi.

**"DERELERE ISLAH"

Bugüne kadar Isparta"nın kış aylarında ve her yağışta sular altında kaldığına da dikkat çeken Hasan Balaman, “Bugüne kadar dikkat edilmemiş. Kış aylarında şehri su basıyordu. DSİ Genel Müdürümüz Veysel Eroğlu, bunların çözümü için bize yardımcı oluyor. Açıktan akan sular artık derelerin ıslah edilmesi ile kapalı alanlara alınacak. Artık Isparta"da su baskınları yaşanmayacak” dedi. Başkan Balaman, sıvı atık arıtma tesislerinde kapasite artırmaya gidildiğini de söyleyerek, ihalesinin yapıldığını ve 5 aya kadar projenin hayata geçeceğini kaydetti. Balaman, bu proje ile Isparta"nın yanı sıra Antalya"nın da kurtulacağını sözlerine ekledi.

**"OYUNCAĞI ELLERİNDEN ALDIK"

Tabakhane"nin de Isparta"nın azı dişi sorunları arasında yer aldığına dikkat çeken Balaman, “Yeni tabakhane projemizin önüne sürekli engeller çıkardılar. Nedeni ise yıllardır yapılamayan bir işi başarmamız birilerini rahatsız etti. Birileri bunu sürekli elinde oyuncak olarak tutarak, her gelen siyasiye karşı kullanmışlar. Bu sorunu da çözerek ellerindeki oyuncağı aldık” dedi.

**DİĞER PROJELER TOKİ"nin

3. etap konutları için 60 milyon YTL kaynak ayırdığını da belirten Başkan Hasan Balaman diğer bazı projelerini de şöyle anlattı; “Mezbane tamamen yıkılarak yerine nikah ve düğün sarayı yapılacak. Sanayi Mahallesi"nde Maden-İş odasına ait alan üzerine spor tesisleri kurulacak. Doğancı ve Keçeci mahallelerinin kesiştiği alanda bulunan kahvehane yıkılarak yerine modern sosyal tesis yapılacak. Yer altı çarşısında özürlüler ve yaşlılarımız için yürüyen merdiven yaptırılacak.

Otogar karşısında yine özürlü ve yaşlı vatandaşlarımızda düşünülerek asansörlü üst geçit inşa edilecek. Kentsel Dönüşüm Projemiz yavaş yavaş ilerliyor. Damgacı sokak ve çevresinin ışıklandırma ve çevre dizaynı yapılmaya başlanıldı. Yine tüm mahallelerimizi gezecek bir internet otobüs olacak. Mahalle mahalle gezerek çocuklarımızın ücretsiz olarak internetten yararlanması sağlanacak. Tarih yolu ile ilgili tek başımıza karar vermemek için bir komisyon oluşturduk ve 15 güne kadar çalışmalarımız tamamlanacak” dedi.

Olusum