Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ermenilerce, Dağlık Karabağ ve Hocalı'da yapılan soykırımı unutturmamak için Isparta'da anıt yapılacağını belirtti.
     Isparta Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ''Türk Dünyasının Türkiye'ye Bakışı'' konferansına katılmak üzere Isparta'ya gelen Azerbaycan milletvekilleri Elman Memmedov ve Ganire Paşayeva, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret ettiler.
     Ziyarette, 1992 yılında Azerbaycan'da yaşanan olaylar hakkında bilgi veren milletvekilleri, Ermenilerin bu katliamı Azerbaycan halkına değil, Türk toplumuna karşı işlediklerini ifade ettiler. Katliamın gelecek nesillere aktarmasının önemine değinen milletvekilleri, gelecek nesillerin hatıralarında kalması ve kalplerde bir iz bırakması için Isparta'da anıt dikilmesini rica ettiler.
     Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, Azerbaycan Hocalı'da yapılan katliamın Türklere yapıldığını belirterek, Isparta'da gelecek nesillere ışık tutacak bir anıt yapma sözü verdi.