Tobb Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim görmekte olan öğrencilere meslek hakkında bilgiler verildi ve okulun motor, kaporta ve boya bölümünden mezun olacak olan öğrencilerin istihdam edileceği anlatıldı. Honda Eysa Otomotiv Ispartadaki Honda araçları Gül Küçük sanayi sitesine çağırarak airbag şişiricilerinide ücretsiz olarak değişimini gerçekleştirdi..

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Gül Küçük Sanayi Sitesi işletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı; Honda yetkili servisi Eysa otomotiv sanayimiz içerisinde eğitim vermekte olan Tobb mesleki ve teknik anadolu lisesindeki motor bölümünde okuyan öğrencilere eğitim vermiştir. verilen eğitimden dolayı Honda Eysa otomotiv sahibi Esat Göyük’e, servis sorumlusu Rıza Teke’ye ve eğitim veren personellere teşekkür etti.

Okul hakkında bilgiler veren Boyacı; sanayimizin ve işletmelerin en çok ihtiyacı olan ara eleman sorununun okuldan yetişen ve mezun olan öğrencilerle giderildiğini söyledi.

Okulda kimya, motor kaparto ve boya, elektrik elektronik, itfaiye ve elektirikli ev aletleri bölümlerinin bulunduğunu ve bu bölümde okuyan öğrencilerin resmi kurum ve kuruluşlarda ve işletmelerde staj gördüğünü ve bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin istihdam sıkıntısı yaşamadığını belirtti.

Verilen emeklerin karşılığının alınmaya başladığını ve okuldan mezun olan öğrencilerin çeşitli sektörlerde işe başladığını söyledi. motor ve kaporta bölümünden mezun olan öğrencilerin yetkili servislerde, kimya bölümünden mezun olan öğrencilerin gıda ve kozmetik sektöründe, itfaiye bölümünden mezun olan öğrencilerin belediyelerde, 112 acil çağrı merkezlerinde ve organize sanayi bölgelerinde ve elektrik elektronik bölümünden mezun olan öğrencilerinde beyaz eşya yetkili servislerinde çalıştığını duyuyoruz ve gururlanıyoruz.

Boyacı, bu okulun açılmasında ve yapılmasında emeği geçen devlet erkanı başta olmak üzere herkeze teşekkür etti.