SDÜ Hukuk Fakültesinde 1. sınıf öğrencileriyle tanışmak amacıyla “Çaylaklar Günü” toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda araştırma görevlilerimizi temsilen, ilk olarak söz alan Arş. Gör. Ömer Çon, öğrencilere hukuk fakültesi öğrencisi olmanın gerektirdiği disiplin ve niteliklerden bahsederek, öğrencilerimize, nasıl iyi bir hukukçu olunur, sorusunun yanıtını vermeye çalıştı.

İkinci olarak söz alan fakülte hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Meltem İneli Ciğer ise, hukuk eğitiminin yanı sıra en az bir yabancı dil bilmenin gerekliliğine işaret ederek, bu konuda erasmus gibi çeşitli programlarla nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini açıkladı..

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur,  hukuk gibi çok şerefli ve zevkli bir öğrenim ve hizmet alanını seçen yeni öğrencileri candan tebrik ederek,  başarı dileklerinde bulundu.

Mezun olduklarında öğrencilerin avukat, hâkim, savcı gibi yaklaşık 30 alanda meslek sahibi olma imkânına kavuşabileceklerini belirterek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Songur; “Bu amaçla öğrencilerimizden, kıymetli hocalarımızla ve üst sınıflarda okuyan diğer arkadaşlarıyla tanışmalarını, bu büyük ve şerefli ailenin mensupları olduklarını hiçbir zaman unutmamalarını diliyorum. Bu kapsamda her mezunumuza, her öğrencimize ve her hocamıza düşen vazifeler var.  

Öğrencilerimiz sadece dersleriyle meşgul olmayarak, kendilerini geliştirmek maksadıyla öğrenci kulüpleriyle işbirliği havası içinde olmaları kendileri açısından büyük kazanımlar sağlayacaktır.  Fakültemizin geçen yıllar olduğu gibi bu yıl da yapacağı büyük toplantılara katılmanız yaralı olacaktır.

Yeni öğretim yılımızın, öğretici ve öğrenci üyeleriyle fakültemiz camiasına hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu./İbrahim Demirayak