Saadet Partisi Isparta İl Başkanlığı, mutfak tüpü hesabıyla asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü savundu. Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay ve partililer, Refah-Yol hükumeti döneminde asgari ücretlinin alabildiği tüp sayısıyla AK Parti iktidarı döneminde alınabilen tüp sayısını karşılaştırmak için kent merkezine tüpleri dizdi.

Sıralanan tüpleri vatandaş merakla izledi. 12 Haziran seçimleri öncesi Isparta'da siyasi partiler seçmeni etkileyebilmek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Saadet Partisi İl Başkanlığı da, 1996 yılında Erbakan döneminin ekonomi durumuyla AK Parti dönemindeki ekonomik durumu kent merkezine konulan mutfak tüpleriyle seçmene anlatmaya çalıştı.

AK Parti İl Binasının da bulunduğu Belediye İş Hanı önünde toplanan Saadet Partisi İl Yönetimi bir tarafa 42 tüpü diğer tarafa 10 tüpü sıralayarak basın açıklaması yaptı. Partililer, 42 tüpün sıralandığı yerde 'Erbakan Hükümeti'nde asgari ücret: 42 tüp' yazılı pankart açtı. 10 tüpün olduğu bölüme ise '9 yıllık AK Parti Hükumeti döneminde 10 tüp alabiliyor' yazılı pankart asıldı.

Bu sırada tüplerin önünde geçen vatandaşlar da merak için de olup biteni izledi.12 Haziran seçimlerinde 9 yıldır iktidarda bulunan AK Parti hükümetinin ülkeyi getirdiği durumu görsel olarak halkın karşısına getirdiklerini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, "Gelirimiz 1 trilyon doları geçti.

Kişi başına düşen gelir 10 bin doları geçti demelerine rağmen açıkladıkları rakamlar bize yansımıyor. 9 milyon insanın yeşil kartlı olduğu 4,5 milyon asgari ücretli, 3 milyon kişinin yardım aldığı bir ülkede mutluluk huzur olmaz. Ülkemizde yaşayan insanlar büyük ekonomik sıkıntı çekmektedirler, Şimdi 47, 5 milyar dolar faiz ödenecek. Bu faizi milletimiz ödeyecek." dedi.

"ARADAKİ 32 TÜP NEREDE?"

Saadet Partisi olarak her hafta bu şeklide basın toplantısı yapacaklarını bu hafta asgari ücret konusunu seçtiklerini ileten Gencay, 1996 yılında bir asgari ücretlinin 42 tüp alabilirken 9 yıldır ülkeyi iyiye götürdüğünü söyleyen AK Parti döneminde asgari ücretlinin 10 tüp alabildiğini anlattı. Gencay, "Bu aradaki 32 tüp nerede? Alım gücümüz nasıl düştü? Kimlere gitti bunun cevabını istiyoruz? 760 lira asgari ücretten 130 TL'si kesiliyor geriye kalıyor 630 lira.

Yüzde 70'i dolaylı vergilere gidiyor. 1 liralık benzine 4,5 lira ödüyoruz. 10 liralık elektrik kullanıyor 19 TL ödüyoruz. 15TL'lik tüp kullanıyoruz 60 lira ödüyoruz." diye konuştu. Gencay, son 5 yılda asgari ücretin yüzde 37 artarken kiralar yüzde 55, ekmek fiyatının yüzde 59, ulaşımın yüzde 45, tüp fiyatının da yüzde 90 civarında arttığını vurguladı.