Başbakan Binali Yıldırım'ın büyükşehir statüsünde olmayan illerde Valiliklere yaptığı köy grup yolları sıcak asfalt talimatı kapsamında 2017 sezonu oldukça hızlı geçiyor. Sezonun 3'te 2'lik kısmı geride kalırken, bu konuda hükümet porgramını uygulamada en yüksek performans gösteren kent hiç şüphesiz Isparta. Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olma gücünü çok iyi değerlendiren Isparta, elde ettiği finansal güçle Türkiye'nin en çok köy grup yolu asfaltlayan şehri oldu. 2017 sezonu için belirlenen 202 kilometrelik hedefin 125 kilometresi tamamlandı.

S.SADİ BİLGİÇ SAYESİNDE KAYNAK SORUNU YOK

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'deki 81 kentin 31'i büyükşehir statüsünde. Geriye kalan 50 şehirde il merkezi sınırları dışındaki alanların hizmet yükümlülüğü Valilerin başında olduğu İl Özel İdare Genel Sekreterliklerine ait. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in koordinatörlüğünde Vali Şehmus Günaydın'ın talimatları ile hazırlıklarını tamamlayan İl Özel İdaresi, 2017 sezonu için 202 kilometreyi programladı. Asfalt sezonu ile başlayan köy grup yolları sıcak asfalt çalışmalarında şu anda 125 kilometreye ulaşıldı. Sezon tamamlanmadan 202 kilometrelik hedefe rahatlıkla ulaşılabileceği belirtiliyor.

127 KM. SICAK ASFALT DÖKÜLDÜ

 Isparta İl Özel İdaresi, 2017 yılı asfalt sezonu içerisinde Gönen'e bağlı Güneykent Kasabası yol ağında 12 kilometre, Gelendost'ta 21 kilometre, Uluborlu'da 10 kilometre, Keçiborlu'da 17 kilometre, Senirkent'te 18 kilometrelik köy grup yoluna sıcak asfalt döktü. Küçük Hacılar-Büyük Hacılar-Çobanisa-Davraz Kayak Merkezi arasında da 24 kilometrelik asfalt çalışması yapıldı. İl Özel İdaresi ekipleri şu anda Eğirdir Sipahiler-Yuvalı-Ağılköy arasındaki 23 kilometrelik köy grup yolunda asfalt çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmaların bu hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

75 KM. DAHA PROGRAMDA

İl Özel İdaresi asfalt ekibinin önümüzdeki hafta programında ise Aksu ve Sütçüler bulunuyor. Sütçüler'de 15 kilometrelik, Aksu'da ise 22 kilometrelik köy grup yolu planlandı. İl Özel İdaresi, sezon sonunda da Şarkikaraağaç, Yalvaç ve Yenişarbademli'de asfaltlama yapacak. Program kapsamında Şarkikaraağaç'ta 23, Yalvaç'ta 20, Yenişarbademli'de ise 2 kilometrelik sıcak asfalt yapılacak.

50 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Isparta Valiliği İl Özel İdaresi, 2017 yılı sıcak asfalt hedefi kapsamında 50 milyon TL'lik bütçe ayırdı. Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı dolayısıyla sağlanan bu ödenek kapsamında Asfalt Plent Tesisi de kuruldu. Bu yatırımla birlikte asfalt maliyetinden yüzde 35 tasarruf yapıldı.

EN UZUN SICAK ASFALT ÇALIŞMASI ISPARTA'DA

Öte yandan Hükümetin köy grup yolları sıcak asfalt programı kapsamında en yüksek performans gösteren şehir de Isparta oldu. 50 şehir arasında 202 kilometrelik program ile en çok sıcak asfalt çalışması yapılacak şehir Isparta. Diğer şehirlere bakıldığında 2017 yılı asfalt sezonunda Burdur'da 40, Afyonkarahisar'da 15, Kütahya'da 50, Uşak'ta 40 kilometre planlandı.

İşte şehirlerin 2017 yılı sıcak asfalt hedefi

Isparta: 202 km.

Afyonkarahisar: 15

Burdur: 40 km.

Kütahya:

Uşak:202 km. hedefin 127'i tamamlandı

Merkez İlçe: 29 km.

Gönen: 12 km.

Gelendost: 21 km.

Uluborlu: 10 km.

Keçiborlu: 17 km.

Senirkent: 18 km.

Eğirdir: 20 km.