2008 yılı, İnsan Hakları Erensel Beyannamesi"nin ve Hürriyet Gazetesi"nin 62. yıldönümüdür.

Hürriyet, bu anlamlı tesadüften yola çıkarak “Hürriyet Hakkımızdır” başlığı altında yeni bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmektedir.

Uzun bir süreye yayılacak olan bu projenin amacı;

* ”Hak” kavramını insanların gündelik yaşamına sokmak,

* Birleşmiş Milletler İnsan hakları Evrensel Beyannamesi"nden ve ülkemizin de imza attığı uluslar arası sözleşmelerden doğan hakları konusunda bilgilendirmek,

*Çeşitli etkinliklerle bu konuyu toplumun gündeminde tutmaktır.

Bu sosyal projenin önemli bir ayağı, Hürriyet Hakkımızdır Treni"dir. Hürriyet Gazetesi"nin TC Devlet Demir Yolları ile ortaklaşa yürüteceği bu proje çerçevesinde oluşturulacak bir lokomatif ve 10 vagondan oluşan Hürriyet Hakkımızdır Treni, Türkiye"de “tren rayı olan her yerden” geçecektir.

Tren garlarında ve istasyonlarda halkın, yerel yönetiminin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyen, yazar ve sanatçıların katılımıyla pek çok etkinlik gerçekleştirilecektir.

Konuya uygun şekilde giydirilecek olan Tren, şehirlerin insan hakları konusundaki önceliklerini belirlemeyi, halkın taleplerini medyaya, hükümete, Türkiye"ye duyurmayı dı amaçlamaktadır.

Hürriyet Hakkımızdır Treni, 30 Haziran 2008 tarihinde, Kars Gar"ında yapılacak büyük bir açılış töreniyle yola çıkacaktır.

Konuyla ilgili bakanların, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yöneticilerin, İstanbul ve Ankara"dan Hürriyet yöneticileri ve yazarlarının katılması beklenen bu açılış töreninden sonra, etkinliklerini gerçekleştirecek olan tren, aynı gün Erzurum"a doğru yola çıkacaktır.

TCDD"nin hazırladığı rota üzerinden 41 şehre gidecek olan trenin yolculuğu 48 gün sürecektir. Yolculuğun medyada yer alması sağlanacaktır.

Tren etkinlikleri arasında, müzik, Akbank Çocuk Tiyatrosu"nun sergileyeceği bir oyun, sergiler, seminerler, sohbetler, sokak bandosu, yazarlarla buluşma gibi etkinlikler yer alacaktır.

Hürriyet Treni"nin kentinizde ki etkinlikleri 30 Temmuz 2008 günü gerçekleşecektir.

Tren Isparta"ya saat 07:00 sularında varacak ve tüm etkinlikler aynı gün saat 10:00 itibariyle garda gerçekleşecektir. Tren geceyi garda geçirdikten sonra 31 Temmuz sabahı saat 07:00 de bir sonraki durak olan Burdur"a doğru yola çıkacaktır.

Etkinliğin sorunsuz gerçekleşmesi konusunda gereğinin yapılması için izninizi ve yardımınızı rica ederken, başta şahsınız olmak üzere, kentinizin mülki erkanının katılımlarının bizi çok sevindireceğini belirtmek isteriz.

Oluşum Gazetesi