Hürriyet Gazetesi ve TCDD tarafından ortaklaşa organize edilen "Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür" projesi kapsamında yola çıkan özel tren 29 Temmuz Salı günü Isparta"da olacak.

TCDD'nin hazırladığı rota üzerinden 41 şehre gidecek olan "Hürriyet Hakkımızdır Treni" 29 Temmuz 2008 Salı günü Isparta"ya gelecek. Hürriyet Treni saat 08.00 sularında Isparta"da olacak ve tüm etkinlikler aynı gün saat 10.00 itibariyle garda gerçekleşecek

Tren geceyi garda geçirdikten sonra 30 Temmuz sabahı saat 08.00'de bir sonraki durak olan Burdur'a doğru yola çıkacak.

60"INCI YIL ANISINA

Hürriyet, 2008'in Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin ve aynı zamanda Hürriyet Gazetesi'nin 60'ıncı Yılı olması nedeniyle, "Hürriyet Hakkımızdır" başlığı altında yeni bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiriyor.

Uzun bir süreye yayılacak olan bu projenin amacı; “Hak” kavramını insanların gündelik hayatına sokmak, Birleşmiş Milletler İnsan Haklan Evrensel Beyannamesinden ve ülkemizin de altına imza attığı uluslararası sözleşmelerden doğan haklar konusunda bilgilendirmek, çeşitli etkinliklerle bu konuyu toplumun gündeminde tutmak olarak açıklandı.

41 ŞEHİR 48 GÜN

Hürriyet Gazetesi'nin TC Devlet Demiryolları ile ortaklaşa yürüteceği bu proje çerçevesinde oluşturulacak bir lokomotif ve 10 vagondan oluşan Hürriyet Hakkımızdır Treni, Türkiye'de "tren rayı olan her yerden" geçecek. Tren garlarında ve istasyonlarda halkın, yerel yönetimin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyen, yazar ve sanatçıların katılımıyla pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

TCDD'nin hazırladığı rota üzerinden 41 şehre gidecek olan trenin yolculuğu 48 gün sürecek.

Tren etkinlikleri arasında, müzik, Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun sergileyeceği bir oyun, sergiler, seminerler, sohbetler, sokak bandosu, yazarlarla buluşma gibi etkinlikler yer alacak.

Hürriyet Treni'nin Isparta"daki etkinlikleri 29 Temmuz 2008 Salı günü gerçekleşecek. Tren Isparta'ya saat 08.00 sularında varacak ve tüm etkinlikler aynı gün saat 10.00 itibariyle garda gerçekleşecek

Tren geceyi garda geçirdikten sonra 30 Temmuz sabahı saat 08.00'de bir sonraki durak olan Burdur'a doğru yola çıkacak.