Isparta'da Gökçay mesireliğinde bulunan küçük çaplı lunaparkta çalınan yüksek sesteki müziğin yanı başındaki huzurevi sakinlerini ve bölgeye yakın mahalle sakinlerini rahatsız ettiği ileri sürüldü.

Bölgeye yakın Yenice Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Mercimekçi, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'nın kuşbakışı izlenebildiği Gökçay mesireliğinde oluşturulan lunaparkın gürültü kirliliği nedeniyle çevreye zarar verdiğini belirtti. Lunaparkta bulunan eğlence oyunlarında yüksek seste müzik dinletildiğini ve müziğin uyarılara rağmen zaman zaman gece yarısından sonra da çalınmaya devam edildiğini aktaran Mercimekçi, lunaparkın hemen yanında huzurevi bulunduğunu, alt taraflarında da yerleşim alanlarının yer aldığını kaydetti.

Huzurevinde yaşlı insanların konakladığını ve bu durumdan en fazla onların rahatsız olduğunu savunan Mercimekçi, ''Huzurevinin yanında lunapark olur mu?, oradaki insanlar dinlenmek, son günlerini huzur içinde geçirmek için orayı tercih ediyorlar. Ama zaman zaman sabahlara kadar yüksek sesten dolayı uyuyamıyoruz bile'' dedi.

Lunaparktaki müzikten sadece huzurevi sakinlerinin değil, bölgeye yakın yerleşim yerlerinin de rahatsız olduğunu belirten Mercimekçi, Dere Mahallesi ve Yenice Mahallesi muhtarları olarak Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdiklerini söyledi. Bu durumdan rahatsız olduklarını, uyku uyuyamadıklarını kaydeden Mercimekçi, ''Her gün aynı işgenceye maruz kalıyoruz. Sıkıntılıyız. Lunaparka karşı değiliz ama huzurevinde ve yerleşim alanlarına yakın bir yerde lunaparkın olmasına karşıyız. Ya da lunaparkta müzik düzenlemesi yapılsın. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz'' diye konuştu.

-ÇEVRE VE ORMAN İL MÜDÜRÜ-

Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpcü de, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, şikayet dilekçelerinin kendilerine ulaştığını ve sorunun çözülmesi noktasında çalışma başlattıklarını kaydetti. Eğlence ile değil, yüksek sesle mücadele konusunda bir çalışma yapılacağını ifade eden Büyükküpcü, lunaparkın yer aldığı bölgeden Isparta Belediyesi'nin sorumlu olduğunu ve konuyu belediyeye de aktardıklarını bildirdi.

Belediye yönetiminin alternatif bir çalışma yapmasını beklediklerini dile getiren Büyükküpcü, ''Bölgeye yakın mahalle sakinlerinden ve huzurevinden sık sık şikayet geliyor. Yüksek sesten rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Bu konuda da yönetmelik var, belediye kısa sürede gerekli çalışmayı yapmadığı takdirde oradaki çalışmayı tamamen durduracağız'' dedi.

Büyükküpcü, huzurevi yanında lunapark olmasını kendilerinin de doğru karşılamadıklarını ifade etti.