2015-2019 Eğitim Öğretim Yıllarında Süleyman Demirel Üniversitesinin Rektörlüğünü yürütecek ismi belirlemek için öğretim üyeleri sandık başına gitti. Sabah saat 9’da başlayan oy kullanma işlemi saat 16:30’a kadar devam ederken SDÜ rektörlüğü için öğretim üyelerinden 8 aday yarıştı.

Rektörlük seçimlerine ise seçimden bir gün akşam basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili ve 7 Haziran seçimlerinde birinci sıra milletvekili adayı olan Süreyya Sadi Bilgiç ‘in açıklamaları damga vurmuş, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Siz üniversitemizin şu son süreçte yaşamış olduklarından, akademisyenlere ve öğrencilere reva görülenlerden hoşnut musunuz?” diyerek SDÜ’de rektör değişikliği yaşanacağının sinyalini vermişti.

8 ADAY YARIŞTI

2015-2019 Eğitim Öğretim Yılı SDÜ Rektör Adayı Belirleme işlemleri dün sabah saat; 09:00 itibari ile başladı. SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Rektör adaylarının ve öğretim üyelerinin salona gelmesiyle başlayan programda ilk olarak oylama ile divan üyeleri belirlendi. Ardından mazeretli ve acil durumu olanlar başta olmak üzere oy kullanma işlemine geçildi. 8 adayın yarıştığı seçimlerde oy kullanma işlemi saat 16.30’a kadar devam etti. Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, Prof. Dr. Fatih Gültekin, Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Prof. Dr. Nazmi Avcı, Prof. Dr. Nebi Bilir, Prof. Dr. Raşit Altındağ Prof. Dr. Turhan Yavuz rektör adayı olarak yarıştı.

BİLGİÇ SİNYALİ VERDİ

Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in basın mensuplarının sorusu üzerine “Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ben üniversitenin genel gidişatına bakarım. Siz üniversitemizin şu son süreçte yaşamış olduklarından, akademisyenlere ve öğrencilere reva görülenlerden hoşnut musunuz? O zaman neyi konuşuyoruz. Ben üniversitede ki yönetime bakış açımızı açık bir şekilde ortaya koydum. Ben şuna bakıyorum; üniversitemiz bütün Türkiye’ye örnek olacak kapasite ve kaliteye sahiptir. Önümüzdeki süreçte de yönetim olarak üniversiteye yakışacak yeni bir yönetim kadrosu iş başına gelecektir. Buna inancım tamdır” şeklindeki konuşması SDÜ rektörünün değişeceği şeklinde yorumlanmıştı.

ANKARA'YA GİDECEK

Tüm bu gelişmelerin ardından Bilgiç'in Yök süreci tamamlanmadan Ankara'ya giderek gerekli girişimlerde bulunup YÖK'te gerekli lobiyi yaparak, İbicioğlu'nun yeniden adaylar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne çıkmaması için çalışma yapacağı, bu sebeple Isparta programlarında bu tarihlerde ziyaretlere ara vereceği öğrenildi.