Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Üniversite Öğretim görevlileri ve öğrencileri ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan'ı ziyaret ettiler.
 
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mimar, Şehir Plancısı ve Peyzaj Mimarı bölümünde okuyan öğrenciler ile bazı akademisyenler Kadirli'de uygulanabilir şehir planı çalışması için 5 günlüğüne Kadirli'ye geldiler.
 
Kadirli ile ilgili Belediye Meclis Salonunda öğrencilere bilgi veren Başkan Tarhan, SDÜ Rektörü Hemşerimiz Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, akademisyen ve öğrencilerimizin katkılarıyla Kadirlimiz için şehir planlaması yapılaması için önemli bir çalışma başlatılmıştır dedi.
 
Başkan Tarhan Konuşmasına şöyle devam etti;
 
" Kadirli'de siz değerli öğretim görevlileri ve öğrencilerin yapacağı projeler uygulanabilir bir projeye olmasını istiyorum. İlçemizin sosyal kültürel, ekonomik ve genel yapısı ile ilgili sizlere arkadaşlarımız bilgi ve belgeleri verdiler. Sizler 5 gün boyunca Kadirlimizi gezerek bilgi toplayıp kendinizce bir proje hazırlayacaksınız. Bu projenin uygulamaya konulması için uygulanabilir bir proje olması gerekmektedir. Sizler başarılı bir üniversitenin mensupları olarak en iyisini yapacağınızdan eminim dedi.
 
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise başarılı bir çalışmanın ortaya çıkacağından hiç şüphem yok diyerek öğrenci ve akademisyenlerimizin Kadirli'nin kentleşme bakımında temel sorunlarını belirleyerek yola çıkmalarını istiyorum dedi.
 
Rektör İbicioğlu en iyi projeleri yapabilirsiniz ancak, yapılan projelerin uygulanabilir olmasına özen gösterin diyerek şunları söyledi;
 
" SDÜ olarak başarılarına bir yenisini daha eklemek için sizler buradasınız. En iyi projeyi yapacağınızdan eminim. Projelerin uygulanabilirliği açısından başarılı bir çalışma bekliyorum. Medeniyetler her zaman yaptığı eserlerle hatırlanmıştır. Kadirli'nin temel sorunları neler, Kadirli'de nasıl bir değişiklik yapılabilir gibi fikirlerle gider de uygulanabilir bir proje hazırlarsanız, uygulamaya koyulması bakımından iyi olur. Kadirli'de yapılacak şehir planı ile ilgili kısa orta ve uzun vadede projelerinizi bekliyoruz. Gerek Belediye Başkanımız, gerek biz bu projeyi tamamlayarak Kadirlilere sunacağız" dedi.
 
Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan'ın başarılı çalışmalara imza attığını da söyleyen Rektör İbicioğlu, "Belediye'nin sosyal kültürel ve hizmet bakımından önemli çalışmalara imza atarken, bizlerden de doğal olarak proje ve fikir bakımından beklentileri doğmuştur. Bizlerde SDÜ olarak gerek akademisyenlerimiz gerekse öğrencilerimiz ile Kadirlimize hizmet etmekten gurur duyarız"