Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, (YÖK) üniversitelerde yapılan seçimle belirlenen 6’şar aday arasından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bildirmek üzere 3’er adayı belirledi.
YÖK 6 OLAN ADAY SAYISINI 3’E İNDİRİP

CUMHURBAŞKANI GÜL’E SUNDU

YÖK’ten yapılan açıklamada YÖK Genel Kurulu’nun 4 - 5 Mayıs tarihlerinde yapılan toplantısında eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının görüşüldüğü kaydedildi. YÖK Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda bazı devlet üniversitelerinde yapılan seçimle belirlenen 6 aday arasından Cumhurbaşkanı’na bildirilmek üzere 3’er aday da belirlendi.

15 NİSAN’DAKİ SEÇİMLERDE 9 ADAY YARIŞTI

Bilindiği gibi; Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eski Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın görev süresinin dolmasına 1,5 yıl bulunmasına rağmen siyaset girmek için emekliye ayrılmasını ardından Üniversite’de 15 Nisan 2011 tarihinde Rektörlük seçimleri yapılmış ve birisi bayan toplam 9 Rektör adayı seçimlere girmişti.

6 OLAN ADAY SAYISI 3’E İNDİ

Yapılan seçimler neticesinde de; Prof. Dr. Hasan İbicioğlu 284 oy, Prof. Dr. Mehmet Kitiş 196 oy, Prof. Dr. Sıdıka Nilay Keskin 133 oy, Prof. Dr. Durmuş Acar 58 oy, Prof. Dr. Süleyman Kutluhan 57 oy, Prof. Dr. Raşit Altındağ 23 oy, Prof. Dr. Mevlüt Albayrak 14 oy, Prof. Dr.Recep Çetin 8 oy, Prof. Dr. Turhan Yavuz 8 oy almışlardı.

Üniversite yönetimi seçimlerden sonra en çok oy alan 6 adayı geçtiğimiz günlerde YÖK’e bildirdi. YÖK önceki gün yaptığı toplantıda 6 adayı 3’e indirerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sundu.

YÖK, SIRALAMADA DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Daha önceki yıllarda en az oy alan adayın bile ilk üçe alınıp Cumhurbaşkanına sunulurken, bu defa YÖK, demokratik davrandı ve sıralamayı bozmayarak en çok oy alan ilk üç adayı Cumhurbaşkanı Gül’ün onayına sundu.

CUMHURBAŞKANI GÜL ÜÇ ADAYDAN BİRİNİ ATAYACAK

Rektörlük seçimleri konusunda bundan sonraki süreç ise şöyle işleyecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine YÖK tarafından sunulan SDÜ Rektör adayları Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Prof. Dr. Mehmet Kitiş ve Prof. Dr. Sıddıka Nilay Keskin’den birini Üniversiteye Rektör olarak atayacak.