Süleyman Demirel Havalimanı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne bağlı Süleyman Demirel Havalimanının başarı hikayesi bölge halkına gurur ve onur vermeye devam ediyor.

Ulusal ve uluslararası yerli-yabancı, askeri-sivil tüm hava taşıtlarına 24 saat açık olan Süleyman Demirel Havalimanında 2017 yılı çok başarılı geçti.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2017 yılı Aralık ayı havalimanı istatistiklerine göre; Aralık ayında Isparta Süleyman Demirel Havalimanında iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre % 10 artışla 7.659 oldu. Yine 2017 Aralık ayında iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği 1.053 oldu. Aynı dönemde yük (kargo-posta-bagaj) trafiği ise toplamda % 15 artışla 56 ton olarak gerçekleşti.

12 aylık gerçekleşmeye baktığımızda Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndan; 189.509 yolcunun ve 24.710 uçağın hizmet aldığını görmekteyiz. Aynı şekilde yük (kargo-posta-bagaj) hizmetlerinde ise 2.228 tona ulaşıldığını görmekteyiz. Ve şuan uçuşlarda % 90’lara varan doluluk oranına ulaşılmış durumdadır. 

Ayrıca hac ve umre uçuşları havalimanından direkt olarak gerçekleştirilmektedir. 14.01.2018 tarihinde 182 umre yolcusu kutsal topraklara uğurlanmıştır.

Sevgili dostlar bu rakamlar gösteriyor ki bölgemizde bulunan yaklaşık 1,2 milyonluk nüfusa hizmet veren Süleyman Demirel Havalimanı, bölge insanının iç ve dış dünyaya açılan penceresi olmuştur. Burada verilen hizmetin kalitesi gün geçtikçe artarak uluslararası standartlara ulaşmıştır.