Sevgili dostlar, toprağa kanlarını akıtarak, canlarını vererek vatan yapan şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Haklarını, hukuklarını asla ödeyemeyiz. Hele lafla, sözle hiç ödeyemeyiz.
Çok şükür Şehit Yakını ve Kahraman Gazilerimiz kendilerine yakışan bir hizmet binasına kavuşuyor. Isparta’da bugüne kadar talep edilen, ancak hayat koşuşturmacasının içinde bir türlü yapılamayan hizmet binası nihayet bitirildi. Isparta Belediyesi tarafından çok kısa sürede bitirilen hizmet binasının iç tefrişatını Isparta Valiliği yaparak 19 Eylül Gaziler Gününde törenle kendilerine teslim edilecek. 

Efendim, söylenenin değil, ancak yapılanın bir değeri vardır. Yıllarca şehit aileleri ve gazilerimizin dernek binası olarak kullandıkları, bir araya gelerek dertleştikleri, dayanışma içerisinde oldukları yerleri ziyaret ettik. Atanan ve seçilen en üst düzey makamlarla birlikte dini ve resmi bayramlarda ziyaretler gerçekleştirdik. Gençliğimizin verdiği sağlam beden yapımıza rağmen o dernek binalarına inip-çıkmak, sıkış-depiş oturmak bize bile zor geliyordu. Oradaki yaşlı şehit anne ve babalarını gördükçe, gazilerimizi gördükçe yüreğimiz burkuluyordu. Her ziyarette daha rahat girip çıkabilecekleri, çeşitli etkinlikleri dayanışma içerisinde rahatlıkla yapabilecekleri yeni bir hizmet binası talep ediyorlardı. Bu onların sonun kadar haklarıydı. Ancak bugüne kadar yapılamadı. 

Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in söylediği gibi şehit aileleri ve gazilerimizin kullandığı o eski mekanlar esas bize yakışmıyordu. Şimdi Isparta’ya yakışır bir hizmet binasına kavuştuk.
Sevgili dostlar herkes fotoğraf karesinde yer alabilir, ancak önemli olan gönüllerde yer alabilmektir. Şehit aileleri ve gazilerimizin kullanabileceği bu güzel hizmet binasının kazandırılmasına vesile olan Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu ve Değerli Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyorum.

29 Ekim 2019 Cumhuriyet Bayramında temeli atılmıştı, 19 Eylül 2020 Gaziler Gününde açılışı yapılacak. Hizmet binası şimdiden şehit ailelerimize ve gazilerimize hayırlı, uğurlu olsun.