Isparta Devlet Hastanesi, bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı TSE ISO EN 9000 Kalite Belgesi almaya hak kazandı.

Devlet Hastanesi Doktorlar Odası'nda konuyla ilgili bugün bir tören yapıldı. Törene, Isparta Vali Yardımcısı Atilla Durmuş, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Aydın, TSE Kalite Belgelendirme Müdürü Dr. Lütfi Öksüz, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Erdoğan Sevük ve hastane personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, hastane hizmetleri hakkında bir konuşma yapan Başhekim Erdoğan Sevük, hastane olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Sağlıkta Dönüşüm Projesi"ni başarıyla uyguladıklarını söyledi. Bugüne kadar birçok başarılı projenin altına imza attıklarını kaydeden Sevük, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın hayata geçirdiği 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni başarıyla uygulayan hastanelerden biriyiz. Hastanemizde tam otomasyon hizmetini başlattık ve bunu, tüm birimlerimize yaydık. Türkiye'de ilk pilot hastane olarak hasta hakları birimini kurduk. Yaklaşık 3 bin SSK'lı hasta, bize gelerek muayene ve tedavi oluyor. Bu nedenle poliklinik sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Yine kurduğumuz enfeksiyon komitesi sayesinde, 30-40 milyar civarında ilaç tasarrufu sağlayarak döner sermayeye para akışı sağlıyoruz. Köy ve kasabalardaki hastalarımızın mağdur olmaması için SMS ile randevu sistemini hayata geçirdik. Şu anda sadece Turkcell aboneleri tarafından başlatılan bu uygulama, 1-2 ay içinde diğer aboneleri de kapsayacak" diye konuştu. Başhekim Erdoğan Sevük, bu başarıyı sağlayan en küçük birimden en büyük birime kadar tüm hastane personeline teşekkür etti.

TSE Kalite Belgelendirme Müdürü Dr. Lütfi Öksüz, yaptığı konuşmada başarıya katkıda bulunan tüm personele teşekkür etti. Isparta Vali Vekili Atilla Durmuş ise konuşmasında alınan belgenin Isparta için bir gurur olduğunu söyledi. Durmuş, "Bu başarı, bizi sevindirdi. Bu, Isparta için bir iftihar tablosudur. Bu hizmetin sürekli olarak artırılması hedefimiz olacaktır. Hastanemiz, böyle bir belgeyi almışsa bunu devam ettirmek, daha önemli bir görev olarak sürdürülmeli. Bu başarıyı sağlayan başta Başhekim Erdoğan Sevük olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından, TSE ISO EN 9000 Kalite Belgesi, Başhekim Erdoğan Sevük'e, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Aydın, Vali Vekili Atilla Durmuş ve TSE Kalite Belgelendirme Müdürü Dr. Lütfi Öksüz tarafından verildi. Tören, davetlilere verilen ikramın ardından son buldu. (İhlas Haber Ajansı)