Sivil Toplum Hizmeti AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat Hibe Projesi kapsamında Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) olarak yürütmekte olduğumuz "Harmonization of Culture and Arts Between Austria and Turkey" isimli projemizin Viyana Fotoğraf  ve Minyatür Halı Sergisi faaliyeti 31 Ağustos - 2 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
               
Proje yurtdışı ortağı International Development and Enhancement of arts (IDEA) Society tarafından organize edilen ve Karl Borromaus Platz 3 Sarayı'nda  gerçekleştirilen açılışa; Viyana Büyükelçilik Müsteşarı Ayşe Selcan ŞANLI, Viyana Belediyesi 3.Bölge Başkan Yrd. Eva LACHKOVICS, Birleşmiş Milletler Avusturya Daimi Temsilcisi Erdinç EVİRGEN, IDEA Society Başkanı Stefan STOEV, Sanat Uzmanı Juliana DOBRIKOVA, IGİAD Başkanı Adem DEMİRALAY, Proje Eğitmeni İhsan AKKUŞ, Proje Asistanı Mustafa GÜNDÜZ, IGİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri, proje yurtiçi ortağı Uluslararası Genç Vizyon Derneği (UGEV) Başkanı Onur SEÇKİN ve UGEV Sekreteri Arzu SEÇKİN ile çok sayıda davetli katıldı.
               
Açılış öncesi Avusturya’nın ünlü sanatçılarından Sayın Iva IONOVA tarafından piyano eşliğinde opera müzik sunumu yapıldı.  Büyükelçilik Müsteşarı Sayın ŞANLI, davetten dolayı hem IGİAD hem de IDEA Society Başkanına teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, Isparta'nın gül şehri olduğunu ifade etti ve minyatür halıcılık faaliyetinin iki ülke arasında kültürel diyaloğun ve ticaretin gelişmesine  katkıda bulunacağının altını çizdi.

ŞANLI,Isparta dan buralara gelip bu gibi etkinliklerin yapılmasından son derece memnun olduklarını,  Isparta şehrinin halıcılık sanatının Avusturya da tanıtılmasından Büyükelçilik adına gurur duyduklarını söyledi. ŞANLI, bu gibi projeler geliştirerek bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulunarak bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
               
IDEA Society Başkanı Stefan STOEV, sergiye katılımdan dolayı IGİAD Başkanı Adem DEMİRALAY ve diğer katılımcılara teşekkür etti. AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin  iki ülkenin kültürel kaynaşmasına ve karşılıklı diyalogun geliştirilmesine katkıda bulunduğunu belirterek, Isparta ya geldikleri zaman kendilerine gösterilen misafir-perverlikten cok memnun olduklarını ifade etti.
                
IGİAD Başkanı Adem DEMİRALAY, açılışa katılımlarından dolayı Büyükelçilik Müsteşarı Sayın Ayşe ŞANLI, Sayın LACHKOVICS, Sayın Erdinç EVİRGEN ve diğer katılımcılara teşekkürlerini iletti.

DEMİRALAY,  proje kapsamında Isparta minyatür el halıcılığının başta Avusturya olmak üzere birçok ülkelerde tanıtılması için çalışma yapacaklarını, gitmiş oldukları ülkelerde ve yurt içinde bu halıların pazarlanması için de bir dizi girişimde bulunduklarını ifade etti.  DEMİRALAY, AB Projesi kapsamında planlanan faaliyetlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, projenin sürdürülebilir olmasını hedeflediklerinin altını çizerek , kültürel kaynaşma ve birlikteliklerin artmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı.       
        
IGİAD Başkanı Adem DEMİRALAY tarafından günün anısına, Sayın ŞANLI, Sayın LACHKOVICS ve Sayın EVİRGEN'e plaket tarzı minyatür halı hediye edildi.