Proğrama; Isparta Valisi Memduh OĞUZ, Mülkiye Başmüfettişi Atilla ŞAHİN, Senirkent Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet YARAR, Şarkikaraağaç Genç Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Hasan CANKIYMAZ, Yalvaç Genç İş Adamları Derneği Mücahit ÖZDEMİR, Eğirdir Genç Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Osman GÖK, ilçe derneklerden gelen üyeler ile çok sayıda dernek üyesi iş adamı katıldı.

            Akşam yemeği sonrası açılış konuşması yapan Genel Sekreter Abdullah Nuri YOLCU; dernek olarak amaçlarının, Atatürk’ün gençlere hedef koyduğu çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada, günümüzün modern teknolojilerini kullanarak, ulusal ve uluslar arası alanda rekabet gücünü kazanarak, ilimiz ekonomisinin kalkınmasını ve istihdam artırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

            IGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adem DEMİRALAY, katılımından dolayı Sayın Vali Memduh OĞUZ’a ve diğer misafirlere teşekkürlerini iletti.

            IGİAD’ın kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren DEMİRALAY, Genç İş Adamları olarak ilimizin ekonomik kalkınmasında neler yapılabilir hususunda üyelerle devamlı fikir alışverişlerinde bulunduklarını belirtti.

            İlçelerde dernek kurma çalışmaları doğrultusunda; Senirkent, Şarkikaraağaç, Yalvaç ve Eğirdir’de Genç İş Adamları Derneği kurulduğunu belirtti.

            Halihazırda IGİAD üyelerinin ilimizde 2200 kişi istihdam ettiklerini ve yaklaşık 300 milyon TL lik bir ciro gerçekleştirdiklerini belirterek, devlete 120 milyon TL’lik bir katma değer sağladıklarını ve bunun küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu vurguladı.

            Isparta Valisi Sayın Memduh OĞUZ, davetlerinden dolayı IGİAD Başkanı Adem DEMİRALAY’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Buraya geldim, çünkü sizin her zaman destekçiniz olarak yanınızdayım” dedi.

            OĞUZ, “Isparta çok güzel bir vilayet. Kültürel ve ticaret yönünden farklı zenginliklere sahip. Türkiye’nin elma üretiminin %20’si Isparta’dan karşılanıyor, Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü gibi turistik merkezler var. Fakat ilimiz dışarıda yeterince tanıtılamıyor.” dedi.

SDÜ nin Türkiye’de 6.sırada olduğunu belirterek, önümüzdeki 10 yıllık süreçte özel üniversitelerinde kurulmasıyla birlikte ilimizin bir eğitim merkezi haline geleceğini ifade etti.

Kocaeli ilinde kurulan 13 OSB’den 10 tanesinin valilik yaptığı süre içerisinde kurulduğunu vurgulayan OĞUZ, o bölgede faaliyet gösteren firmalarla karşılıklı geziler düzenlenebileceğini ve iş adamlarının tecrübelerinden istifade edilebileceğini, eğer istenilirse bu konuda yardımcı olabileceğinin altını çizdi. 

OĞUZ, Genç İş Adamlarına: “Sizler bir şeyler yakalamaya çalışıyorsunuz, yakalayacağınız şeyler de size doğru koşuyor. Sayınız küçümsenecek bir rakam değil. İstek ve gayretlerinizle, işi bilen, iyi yetişmiş kadrolarınızla ileride içinizden dünyayla rekabet edebilecek büyük iş adamları çıkaracağınıza yürekten inanıyorum. Bu yolda; ben de sizinle beraberim, size yardımcı olma yolunda bize ne vazife verilirse yaparız” dedi.

Mülkiye Başmüfettişi Atilla ŞAHİN yaptığı konuşmasında; “Günümüz dünyasında önemli üç unsurun Üretim – Rekabet – İnovasyon olduğunu belirterek, ekonominin ancak üretimle gelişeceğini vurguladı. Halen kurulu bulunan OSB’de yeterince işletme olmadığını ifade etti.

Her şehrin bir konuda uzmanlaşabileceğini belirten ŞAHİN, Isparta olarak eğitim ve sağlık konusunda uzmanlaşılabileceğinin altını çizdi. 

Toplantının sonraki bölümünde; proğrama katılan üyeler firmalarını tanıttılar. Derneğe yeni katılan üyelere Sayın Vali Memduh OĞUZ, Mülkiye Başmüfettişi Atilla ŞAHİN, IGİAD Başkanı Adem DEMİRALAY ile Kurucu Başkan Yunus KARABULUT tarafından üyelik rozetleri takıldı.

Samimi sohbet içerisinde karşılıklı fikir alışverişleriyle devam eden toplantıda hazırlanan IGİAD pastası Sayın Vali OĞUZ ve üyeler tarafından birlikte kesildi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle proğram sona erdi.