SDÜ'de 22 Nisan'da gerçekleştirilecek Yaşam Merkezî Projesi 35 yıllık üst kullanım hakkı ihalesine katılmak İçin en az 160 milyon TL'lik toplam aktif varlık isteniyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, tartışmalı Yaşam Merkebi Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından proje tadilat iznini aldı, şimdi üst kullanım hakkı için yeniden ihaleye çıkıyor. Daha önce yapılan ve Konyalı İşadamı Mehmet Demirel'in aldığı ihale, 22 Nisan'da yenilenecek. Doğu Yerleşkesi'nde 38 bin m2Tik alan üzerinde 500+500 kapasiteli öğrenci yurdu ile sosyal ve ticari amaçlar için işyerleri, büroları kapsayan projenin 300 gün içinde tamamlanması isteniyor. Üst kullanım hakkını kazanan firma inşaatı tamamladıktan sonra 35 yıl boyunca işletebilecek. Üst kullanım hakkı kira bedeli yıllık 120 bin TL üzerinden ihaleye çıkıyor.

Ancak Süleyman Demirel Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ihale şartnamesinde bir madde dikkat çekiyor. İhale şartnamesinin f bendinde "öz kaynakların en az 20 milyon TL, toplam aktiflerin de en az 160 milyon TL olması gerekmektedir" deniliyor. Buradan da anlaşılacağı üzere ihaleye katılacak şirketten en az 160 milyon TL'lik aktif mal varlığı isteniyor, ihaleye girecek firmanın nakit, taşınır ya da taşınmaz her türlü mal varlığı 160 milyon TL'nin üzerinde olması gerekiyor. Bu şartlarla ihaleye Isparta’dan girecek bir tek firmanın dahi olmadığı belirtiliyor.