Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH İl Başkanı Osman AKÇİL; İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.Bizler Isparta İHH olarak ilimizde bulunan yetim aileler, ihtiyaç sahibi aileler ve Mültecilere yönelik 2018 yılı içerisinde ayni ve nakdi olarak birçok yardımda bulunduk. Özellikle yetimlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yetimler yararına kermes,kahvaltı programları düzenleyip gelirlerini yetimlerimize ulaştırdık. Birçok ihtiyaç sahibi aileye barınma ve gıda yardımında bulunduk.


Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmak,  İnsanı yardıma muhtaç hâle getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli çalışmaları yapmaya,  Değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamaya ve İyiliği her zaman her yerde yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Toplantının devamında Genç İHH, Yetim Komisyonu ve Hanım Komisyonu Başkanlarının sunumlarıyla devam etti. Komisyon başkanları kendi çalışma alanlarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları, faaliyetleri ve yeni dönemde gerçekleştirecekleri projelerle ilgili yönetim kuruluna bilgilendirmede bulundular. 2018-2019 faaliyet döneminin planlanmasıyla toplantı bitirildi.