Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V)’in doğumunun 1440’ıncı yıldönümü doğrultusunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Cumartesi akşamı ‘Kutlu Doğum Programı’ gerçekleştirildi.

PROGRAMA BÜYÜK İLGİ

Belediye Kültür Sarayında saat 20.00’de başlayan programa; Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Recep Özel, Has Parti İl Başkanı Mahmut Bilgiç ve yönetim kurulu ile partinin 1. Sıra Milletvekili adayı Avukat Faruk Algınkılıç ile yüzlerce vatandaş katıldı. Programa olan yoğun ilgiden dolayı bir çok vatandaş oturacak yer bulamadı ve programı yanlardaki boşluklarda ayakta izledi.

ATASOY; “PEYGAMBER EFENDİMİZİN

GELİŞİ İLE ŞİRK ATEŞİ SÖNDÜ”

Program; Dünya Kur’anı Kerim Okuma Birincisi ve Ünlü İlahi Sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu tarafından gerçekleştirilen Kur’anı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Celal Atasoy yaptı. Başkan Atasoy konuşmasında; “Bilindiği gibi, yüce Dinimiz İslam’ın ve bizim Peygamberimiz olan Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin doğum yıldönümleri her yıl Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da Peygamber Efendimizin doğumunun 1440’ıncı yıldönümüdür.

Peygamber efendimizin doğumu ile cahiliyet dönemindeki şirk ateşi sönmüştür. İnsanlar cahiliyet döneminde yapılan eziyetlerle feryat figan ederken Allah (c.c.) onlara kurtuluş önderimiz olan Hz. Muhammet (S.A.V) Efendimizi gönderdi. Zira, o dönemde insanlar için adalet, hak, hukuk yoktu. Her zaman maddeyi ve dünyayı ön planda tutuyorlardı. Sudan çok içki tüketiliyordu. İşte Peygamber efendimiz böylesine zor bir dönemde dünyaya gelmiş ve daha sonra peygamberlik görevine nail olmuştur” dedi.

KABARIK’TAN KONFERANS,

GÜNEŞDOĞDU’DAN İLAHİ KONSERİ

Programda daha sonra İlahi Sanatçısı Hüseyin Gazi sahne alarak ilahilerini seslendirdi. Gazi’nin ardından sahneye Radyo Net Radyosunun ‘Kuşluk Vakti’ programı sunucusu Zahid Kabarık geldi. Kabarık da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatını konu alan bir konferans gerçekleştirdi. Daha sonra ise sahneye Dünya Kur’anı Kerim Okuma Birincisi ve Ünlü İlahi Sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu çıktı. Güneşdoğdu, söylediği birbirinden güzel ilahilerle programı izleyen vatandaşları coşturdu. Vatandaşlar bir ara Güneşdoğdu’nun ilahilerine eşlik etti.

Dünya Kur’anı Kerim Okuma Birincisi ve Ünlü İlahi Sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu programdan sonra Kültür Sarayı çıkışında kitaplarını ve CD’lerin imzaladı.