VATANDAŞLAR IHLAMUR  VE DUT TOPLAMAYA BAŞLADI

Isparta Belediyesi'nin dikmiş olduğu ıhlamur ve dut ağaçları mahalle sakinlerince toplanmaya başlandı,çok sayıda vatandaş belediye ye teşekkür etti...Çünkü herhangi bir ücret ödenmiyor yani kısaca Isparta'da isteyen herkes ıhlamur ve dut  toplayabiliyor.

GÜNAYDIN ''HALKIMIZ IHLAMURLARI TOPLASIN'' DEMİŞTİ...
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından başkanlığı sürecinde şehre dikilen ıhlamur ağaçları çiçek açtı. Vatandaşlar tarafından toplanan ıhlamurlar şifa dağıtıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlara ıhlamurları toplama çağrısında bulundu.

Bugüne kadar dikilen ve şu anda çiçek veren ıhlamurların en iyi kaliteye sahip olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Isparta genelinde mahallelerimizde ıhlamurlar diktik. Ihlamur insana huzur verir, stresi ortadan kaldırır” dedi.

Belediye başkanlığı sürecinde 60 bin adedin üzerinde ıhlamur ağacı dikildiğini ve şu anda ilk diktikleri ağaçların 11-16 yaş arasında olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şu anda ıhlamur ağaçlarının çiçek açtığını belirtti. Diktikleri ıhlamur ağaçlarının kalite açısından oldukça üst düzeyde olduğunu dile getiren Günaydın, şehrin hemen her noktasında ıhlamur ağacı görmenin mümkün olduğunu ifade etti. Günaydın, ıhlamur ağaçlarının çiçek verdiğini ve toplanılması gerektiğini hatırlatarak vatandaşlara çağrıda bulundu. Günaydın, “Buradan Ispartalı hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum. Halkımız bu haftayı ıhlamur toplama haftası yapsın.

Ihlamurların dallarının kırılmadan vatandaşlarımız tarafından toplanmasını istiyorum. Ihlamurların sehpalar kurularak en üst dallarına kadar toplanmasını diliyorum. Çok değerli bir bitki. Ihlamurlar tüm Isparta halkının malıdır” dedi.