40 kişinin çalıştığı Yukarıgökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait tasnifleme ve paketleme tesisinde günlük ortalama 50 ton elma işleniyor. Tasniflenerek paketlenen elmalar Rusya ile birlikte Kuveyt ve Ürdün başta olmak üzere Ortadoğu Ülkelerine ihraç ediliyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan tedarikçi Mustafa Sarı ve Hasan Sarpdağ, Yukarıgökdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden 7 bin tona yakın elma ihraç etmeyi hedeflediklerini söylediler.
Boğzovaya has 5 yıldızlı elmamın ihracatın yıldızı olduğuna dikkat çeken Mustafa Sarı; “Buradaki üretici çiftçi kardeşlerimiz modern ve iyi tarım uygulamaları doğrultusunda gerçekten kaliteli elma üretiyorlar. Onun için Boğazovaya has yıldız elması rengiyle, aromasıyla, sululuğuyla hem Türkiye’de hem de Dünyada marka haline gelmiş durumdadır. Bizde bu elmayı en iyi şekilde değerlendirebilmek için canla başla çalışıyoruz. Bu kapsamda sadece Yukarıgökdere Köyü Kooperatifinden 7 bin ton elma ihraç etmeyi öngörüyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Çünkü 5 yıldız elmamız çok kaliteli. Elmamızda bir görünüm var, yani görselliği güzel, rengi güzel, aroması güzel.” diye konuştu.   
Hem istihdama hem de milli ekonomiye katkı sağladıklarını ifade eden Hasan Sarpdağ ise şunları söyledi; “Burada 30 kişisi bayan olmak üzere toplam kişi 40 çalışıyor. Günlük ortalama 50 ton elma işleyerek hem tasnifini hem de paketlemesini yapıyoruz. Buradan gönderdiğimiz elmalar birçok ülkede sofralarda tüketiliyor. Onun için burada çalışmak, bu işin bir parçası olmak çok güzel bir duygu. Neticede insanlık için gıda sağlamış oluyoruz. Bu sene hedefimiz 7 bin ton elmayı ihraç etmek. İnşallah bunu başaracağız.” dedi./İbrahim Demirayak

AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, Meclis Üyelerini Makamında Ağırladı AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, Meclis Üyelerini Makamında Ağırladı