Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Haziran ayı ihracat rakamlarının açıklandığı toplantıda; Isparta'da ihracatta ilk üçe giren firma temsilcilerine plaket verildi.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılımıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda Isparta'da ihracatta ilk üçe giren Isparta Mensucat İplik ve Kumaş İmalatı Fabrikası, Göltaş Çimento Fabrikası ve Metamar Mermer Fabrikası temsilcilerine plaket verildi.
Ayrıca Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç tarafından TİM Başkanı Büyükekşi'ye günün anlam ve önemine yönelik plaket takdim edildi.

-ISPARTA'DAKİ İHRACAT-

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kaçıkoç, törende yaptığı konuşmada, ihracat rakamlarının her geçen gün artmasının kendisini heyecanlandırdığını belirtti.
Rakamlara göre, Isparta'nın ihracatta son 5 yılda istikrarlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Kaçıkoç, ''Ancak bu demek değildir ki biz çok iyi durumdayız. Şunu söylemek isterim ki biz diğer illerden daha iyi bir verimlilikle ihracatımızı geliştiremiyoruz'' dedi.
ITSO'nun stratejik planının en önemli hedeflerinden birisinin ihracatı artırmak olduğunu kaydeden Kaçıkoç, oda bazında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
''Odamız öncülüğünde Körfez ülkeleriyle bağlantıları güçlendirdik. Avrupa ülkelerine seyahatler düzenledik, İran ile iş bağlantıları kurduk. Başarılı olduğumuzu daha söylemiyorum ama, gelip gitmelerimiz ve işadamlarımızın diyaloğu sayesinde küçük bir örnek verecek olursam İran'a 2008 yılında hiç ihracatımız yokken 2011 ortası itibariyle yaklaşık 2 milyon doları bulduk.''
Kaçıkoç, 5 yıl içinde Isparta'da ihracat rakamlarının 600 milyon doları bulacağını kaydetti.
2000 yılında Isparta'nın ihracatının 30 milyon dolar iken 2010 yılında 128 milyon dolara yükseldiğini ifade eden Kaçıkoç, 2011'in ilk 6 ayında ise yüzde 36 oranında bir yükseliş yaşandığını belirtti.