ARTIK GAZETECİLER BİRLEŞTİ

Isparta’da gazeteciler adına önemli bir karar alındı. Artık Isparta Gazeteciler Cemiyeti ve Aktif Gazeteciler Derneği bir araya geldi. Isparta’da gazeteciler iki dernekte toplanacak ama tek çatı altında buluşacaklar. BU önemli kararın alınmasında Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na yeni seçilen Şevket Karahan ve yönetiminin etkisi büyük oldu. Zaten gazetecileri birleştirmek için kurulan Aktif Gazeteciler Derneği yönetimi de bu oluşumdan yana olmaktan gurur duyuyor.

KARAHAN’A TEBRİK ZİYARETİ

Isparta aktif Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongre ile Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na getirilen Haber Gazetesi Sahibi Şevket Karahan’ı biraz önce ziyaret etti. 

ARTIK BİR ARAYA GELME ZAMANI

Ziyarette Isparta’da görev yapan gazeteciler adına önemli bir karar alındı. Alınan kararda artık iki dernek yönetimi de ortak karar alarak tek bir çatı altından çıkacak.  Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa, ziyarette yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Artık bir araya gelme zamanıdır. Biz gazetecileri bir araya getirmek için yıllardır uğraştık ama çıkan bazı sorunlar nedeniyle bu girişimimizde başarılı olamadık. Ama bugün burada aldığımız karar biz gazetecileri çok çok ileriye götürecek” dedi. 

YILLARDIR BU ANI BEKLİYORDUK

Başkan Çokyaşa, Gazeteciler Cemiyeti yönetim Kurulu Başkanı Karahan ve ekibini kutlayarak, “Yıllardır yan yana gelmek istiyorduk. Bugüne nasipmiş. Aktif Gazeteciler Derneği olarak, ortaklaşa hareket ederek topyekun hareket edeceğiz” dedi.

İKİ DERNEK BİR ÇATI

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahanlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ben gazetecileri bir araya getirmek için aday olduk ve gazeteci kardeşlerimiz bize bu görevi layık gördü. Bu birleşmeden ötürü gururluyum. Ali Çokyaşa meslek büyüğümüzdür. Bizlere çok büyük faydası olacaktır. Bugün burada, İki dernek bir çatı olma kararını aldık. Güçbirliği oluşturacağız” şeklinde konuştu.

TEK YUMRUK OLMA ZAMANI GELDİ

Demokrat Gazetesi Sahibi Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Emre Altuğ ise, “Gâzeteci olmayan derneklerimizde yer bulamayacak. İki dernek üyeleri de aynı isimlerden oluşacak. Bizim bu birleşimimiz basın camiasına fayda sağlayacak. Artık tek bir yumruk olma zamanı gelmiştir” dedi.