Emekli  Eğitimci, Köşe Yazarı Aygün,  Eski Atatürkçü Düşünce  Derneği Başkanı Mahmut Özyürek hakkında basın yoluyla hakaret etmekten açtığı manevi tazminat  davasını  kazandı.

Çeşitli gazetelerde köşe yazılarıyla tanınan Eğitimci Bayram AYGÜN, özellikle yazdığı Bediüzzaman Saidi Nursi ile ilgili belgesel yazılarından dolayı eski Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mahmut Özyürek’ ten  eleştiri ve hakarete varan basın bildirileri almıştı. Geçen yıl açılan hakaret davasından hapis cezası alan Mahmut Özyürek, şimdi de açılan hakaret davasında Mahkeme Heyeti Yazar Aygün’e ödenmek üzere 3.000.00  Türk Lirası tutarında manevi para cezası verilmesini uygun buldu.

Emekli Eğitimci, Köşe Yazarı Bayram Aygün’e Isparta 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ nde dava açmıştı. Bugün görülen manevi tazminat davasında mahkeme verdiği kararda: ” 3.000. 00TL manevi tazminatın davalı Mahmut Özyürek’ten alınarak davacı Bayram AYGÜN’e verilmesine...”denildi.

Yine Benzer konuda (Bediüzaman Saidi Nursi ile ilgili)  gazeteci Şakir Aksöz’ün de aynı hakaretlere maruz kaldığını basından öğrenmiştik.

Eski Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mahmut Özyürek, Emekli Eğitimci, Köşe Yazarı Aygün’e yazdığı köşe yazılarından dolayı:”...Senin Akdeniz Gazetesindeki köşenin “Tarihin Ön Odası” nı da değiştir, lütfen Örneğin “TARİHİN YALAN ODASI” yakışır sana...” demişti.

Eski Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mahmut Özyürek, dernek adına yazdığı  basın bültenlerini gazetelere (e-mail) göndererek yayınlanmasını istemiş, ayrıca Aygün’ e; “cibiliyetsiz, dönek,  dalkavuk” yakıştırmalarında bulunmuştu.

Gazetecilerden Şakir Aksöz ve Köşe Yazarı Bayram AYGÜN’e hakaret çağrıştıran açıklamaları basın dünyasında rahatsızlık yaratmıştı.

Mahmut Özyürek, Köşe Yazarı, Eğitimci Aygün’e  ve  Gazeteci Şakir Aksöz’e: ”.. Senin söyleminle “Başkaca bir şey söylemeye gerek yok diye düşünüyorum.” “Eğitimci (!) ve Gazeteci meslektaşın değerli insan (!) Şakir Aksöz “e söylediğim gibi “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az”..(3 Nisan 2012 Salı)  şeklinde benzer yazıları hazırlayıp e-mail yöntemiyle basın organlarında da yayınlanmasını istemişti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Eski Başkanı Mahmut Özyürek, başkanlığı sırasında  yaptığı sert eleştirilerle dikkatleri üzerine toplamış, Mahmut Özyürek, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından görevine son verilmişti.

Mahmut Özyürek'i Isparta Şube Başkanlığındaki koltuğundan eden bu ihraç olayının öncesinde Gazeteci Şakir AKSÖZ ve Köşe Yazarı Bayram AYGÜN’e  yazdıkları Atatürk ve Bediüzzaman Saidi Nursi ile ilgili yazılarından dolayı söz konusu gazetecilere: ”Cibiliyetsiz-Goygoycu-Takkeli Liboş-Entellektüel Fahişe, Dalkavuk, Kurumsal dalkavuk, Tarihin Yalan Odası, Döneklik ve benzer hakaret içeren sözleri basın yoluyla yayınlatma girişiminde bulunmuştu.

ADD Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek hem Gazeteci Şakir AKSÖZ ile hem de Köşe Yazarı Bayram AYGÜN ile ipleri koparmıştı. 

Mahmut Özyürek hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ceza davası açmış ve Özyürek bu davadan ceza almıştı.

Ayrıca Köşe Yazarı Bayram AYGÜN 7 bin TL’lik manevi tazminat davası açarak mahkemeden mağduriyetinin giderilmesini istemişti.

Isparta 1. Asliye Hukuk mahkemesinde görülen davavda mahkeme Aygün’ü kısmen haklı buldu. 7 bin  TL ‘yi çok gören mahkeme, 3000.00 TL manevi tazminat hükmederek ilgili eski ADD Eski Başkanını haksız buldu.