Süleyman Demirel Üniversitesinde Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı yeniden rektörlüğe atandı.

Isparta adına, Türkiye adına hayırlı uğurlu olsun. Ve tabi ki kendisi adına da hayırlı, uğurlu olsun. Önce sağlık sonra kolaylıklar diliyorum.

Bu atamayla Rektör Çarıkçı, SDÜ tarihine geçmiş oldu. Seçimle gelen son rektör olarak tarihe geçen Hüseyin Hoca, atamayla gelen ilk rektör olarak da  Süleyman Demirel Üniversitesi tarihine geçmiş oldu.

2015 Mayıs ayında “Isparta’nın çocukları işbaşına geldi” sloganıyla başlayan süreç devam edecek.

Birinci dönem başarılarla doluydu. İkinci dönem de inşallah daha da başarılı olurlar.

Üç milletvekili ve Isparta Belediyesi 4 yıl süreyle üniversitenin emrinde olacak. Büyük bir şans, uyum içerisinde ahenkli bir çalışma dönemi olacak.

Birinci dönemde eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor ve teknolojik alanlar başta olmak üzere birçok alanda önemli başarılara imza atıldı.

Kurumları sevk ve idare edenlerin asli görevleri vardır. Mevcut koşullarda rutin görevlerini yapan yöneticiler, zor zamanlarda halkın güvenini kazanan yöneticiler olmalıdırlar. Bu kapsamda SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, görevini fazlasıyla yapmış ve halkın güvenini kazanmıştır. Hoşa giden günübirlik işler değil, doğru olanlar cesaretle yapılmıştır.

Rektör Çarıkçı döneminde 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimi yaşandı. O günler üniversite açısından çok zor bir süreçti. Bazen gerçekleri söylemek hiç de kolay değildir. Hele bu gerçekleri uygulamaya koymak daha da zordur. Bu zorlu süreç üniversite adına en az hasarla atlatıldı.

Ve Süleyman Demirel Üniversitesinden yeni bir üniversite doğdu. Buda her iki üniversite açısından önemliydi. Bu süreçte herhangi bir krize meydan vermeden en iyi şekilde yürütüldü.

Sevgili dostlar sonuç olarak şunları söyleyebiliriz. Kırsal alanda gelişim o coğrafyada görev yapan yerel idarecilerin performanslarına bağlı olarak gelişir. Bu kapsamda bakacak olursak Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı yüksek performans sergilemiştir. Rektör yardımcıları, dekanlar ve tüm diğer ekiple birlikte büyük başarılara imza atılmıştır.