Anadolu Teknik Lise-Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bu yaz Isparta ve Burdur"daki okulların tüm bilgisayar donanımlarını kurmayı hedefliyor. 8 öğretmen ve stajyer öğrencilerin dahil olduğu proje ile okulların bilgisayar sorunu çözülecek.

Erkek Orta Sanat Okulu olarak 1943 yılında kurulan ve Anadolu Teknik Lise - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak eğitim vermeye devam eden lise bu yaz da önemli bir projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Isparta ve Burdur"da bilgisayar donanımları olmayan ya da yetersiz olan okulların bilgisayar donanımları Anadolu Teknik Lise - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapılacak.

Projenin hayata geçmesi halinde hem okulların bilgisayar sıkıntıları çok daha ekonomik bir şekilde çözülecek hem de projede görev alan öğretmen ve öğrenciler ekonomik olarak gelir elde edecek.

PROJE MALZEME ARAŞTIRMA AŞAMASINDA
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Anadolu Teknik Lise - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü M. Emin Arseven projenin şu anda malzeme araştırma aşamasında olduğunu ve öğrencilerinin stajlarını tamamladıktan sonra başlayacağını söyledi.

Arseven, “Isparta ve Burdur"un okullarının bilgisayar donanımlarını biz yapıyoruz. Proje şu anda malzeme araştırma aşamasında, projenin hayata geçmesiyle birlikte öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz hem ekonomik kazanç elde edecekler hem de pratik anlamda tecrübe kazanacaklar” dedi.

BİLGİSAYAR SORUNU OLAN OKUL KALMAYACAK

8 öğretmenin görev yapacağı proje kapsamında birçok öğrenci de bilgisayar donanımı kurma projesinde yer alacak. Söz konusu proje ile bu yaz Isparta ve Burdur"da bilgisayar donanımı sorunu olan okulun kalmaması hedefleniyor.

Anadolu Teknik Lise - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi"nin çeşitli uygulama projelerinde İş Kur"a müracaat ederek iş arayan vatandaşlar da ücretli olarak yer alıyor.

İçinde barındırdığı bölümlerle bir okulun yanı sıra fabrikayı da andıran Anadolu Teknik Lise - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi okul bahçesindeki parke taşların döşenmesi de kendi olanakları ile yapıyor.

Anadolu Teknik Lise - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bilindiği gibi tüm okulların öğrenci sıraları ihtiyaçlarını da karşılıyor.