İntibak Yasası’ndan Isparta’dan sadece 555 kişinin yararlanmasına ilk tepki ana muhalefet partisi CHP’den geldi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “AKP, halkı aldatmıştır” dedi ve eyleme davet etti.
 
İntibak Yasası’nın beklenen kitleye hitap etmemesi ve beklenen zamların yapılmamasına ilk tepki CHP İl Başkanı Vedat Şenol’dan geldi. Şenol, “Sonuçta gördük ki dağ, fare doğurdu” dedi.
 
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, büyük beklentilerin hayal kırıklığıyla sonuçlandığını söyleyerek, “AKP bu çalışma ile halkı aldatmıştır” dedi. Şenol, “5, 10, 15 veya 20 lira gibi artışlar olmuş. Bunların çok büyük beklentisi vardı. 2000 yılından önce emekli olan SSK’lılar Türkiye çapında belli sayıda, Bağkurlular hiç yok, emekli sandığı hiç yok. Bu ne demektir, AKP son çalışmasıyla halkı aldatmıştır. Yaşamstandardının açıkça söylenmediği, sadece bazı kesimlere yüksek artışla halk kaldırılmıştır” dedi.
 
EYLEM ÇAĞRISI
 
Vedat Şenol, eylemçağrısı da yaptı ve yapılacak eyleme destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Şenol,”Türkiye çok büyük bir emekli kesimvar. 13 milyona yakın. Seçmen sayısı olarak düşündüğünüzde 20 milyonu bulan bir rakam var.
 
AKP vatandaşlarımıza sadaka vermeye çalışıyor, yani bir lütuf yapıyor. Özetle emeklilere ve çalışanların maaş artışlarında çok komik rakamlar ortaya çıkıyor. Emeklilerin örgütlü olarak tavır koymaları, mücadele etmeleri gerekir. En azından intibak yasasıyla ortaya konulan bu son artışı emekliler derneği Türkiye çapında protesto edebilmelidir” dedi.
 
Ana muhalefetin bu çağrısına iktidar ve sivil toplumkuruluşlarının nasıl tepki göstereceği merak ediliyor.