AK Parti, MHP ve CHP'nin Isparta il başkanları kahvaltıda bir araya geldiler.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreninden önce Isparta Oteli'nde kahvaltıda bir araya geldi. Seçim çalışmalarında birbirlerine başarılar dileyen başkanlar, samimi tavırlarıyla şakalaşmayı da ihmal etmediler.
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, siyasette gerilimin yükseldiği söylentilerini kabul etmediğini bildirdi. Bazı insanların planlı bir şekilde bunu yapmak istiyor olabileceğini ileten Yalçın, ''Önceki gün Valilikte il başkanlarıyla birlikte bir toplantı yapıldı. Türkiye'ye örnek olacak şekilde adımlar atıldı. İnsanlar sorunlarla boğuşurken, geçim derdine düşmüşken bizim bayram gibi seçim geçirmemiz doğru olmayacaktı. Isparta hedefini dışına çıkamaz. Seçimlerde millet iradesi sandığa yansıyacak'' dedi.
Güzel bir seçim çalışması içinde olduklarını ifade eden CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan da şöyle konuştu:
''Bizler eksikliklerimizi tespit etmeye çalışıyoruz ve hepimiz hizmet etmek için buradayız. Zaten 1 aylık seçim kampanyalarımıza baktığınızda bunu net bir şekilde görebilirsiniz. Ama bazı adaylarımız fevri çıkışlar yapabiliyor. Bizleri kutuplaşmaya çalıştırıyorlar. Bizler de çoğu polemiğe girmeyerek bizler görmeyelim Isparta halkı görsün istiyoruz. Bugüne kadar 2002'de de 2007'de de AKP'yi iktidara taşıyan halkımız ülkenin geldiği durumu görüyorlar. Biz yolumuza bakıyoruz ve CHP varsa herkes için var diyoruz.''
AK Parti İl Başkanı M. Uğur Gökgöz ise, siyasi parti il başkanlarıyla birlikte 12 Haziran Genel Seçimleri öncesi propagandaları ve siyasi söylemleri seçim meydanlarında bıraktıklarını söyledi. Arkadaşlıklarının her şeyden önce geldiğini aktaran Gökgöz, ''Kötü siyasi dil üslubunu, ses ve görüntü kirliliğin önlemek adına her türlü gayreti gösteriyoruz. Bizler final ve sınav haftasına giriyoruz. Arkadaşlarımıza bu süreçte başarılar diliyorum'' diye konuştu.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenine katılmak üzere otelden ayrılan başkanlar kol kola girerek Atatürk Stadı'nın yolunu tuttu.