MİLLETVEKİLLİĞİNE SOYUNUYORLAR

AK Parti ve MHP’de il başkanları ‘istifa ettik’ diye açıklama yapmadılar ama kulislerde milletvekilliği adaylığı için istifalarının istendiği konuşuluyor. Saadet ve İyi Parti İl Başkanları da dün aday olmak için görevi bıraktılar.

24 Haziran erken seçimleri için 26 Nisan tarihi büyük önem taşıyordu. Kamu, kurum ve kuruluşlar ile siyasi partiler ve meslek örgütlerinde aday olacaklar için istifa süreci dün saat 17.00 itibariyle sona erdi.

Siyasette dikkatlerin çevrildiği il başkanlıklarında beklendiği gibi istifa rüzgarı yaşandı. İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Şimşek ile Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gencay, milletvekili adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler.

AK Parti ve MHP’de ise durum biraz farklı. Kulislerde kesin aday gösterileceği konuşulan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’dan saat:17.00’a kadar ‘istifa ettim’ açıklaması gelmedi. Ancak bu konuyla ilgili her türlü hukuksal tedbirin alındığı öğrenildi. Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un Türkiye’de adaylığına izin verilen 16 AK Parti İl Başkanı içerisinde bulunduğu ve genel merkez yöneticileri tarafından istifasının istendiği belirtiliyor.

MHP’de ise ibre İl Başkanı İsa Yalçın’dan yana. Parti tabanının ısrarla adaylığını istediği İsa Yalçın da Zabun gibi ‘istifa ettim’ açıklaması yapmadı. Yalçın’ın gerekli görüşmelerini yaptığı, en son Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra istifasını açıklayacağı belirtildi.