İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantıları önceki gün yapılan oturumla başladı. Ali Bolat Başkanlığında yapılan İl Genel Meclisinin ilk gün toplantısında, Başkan Bolat, 24 haziran Seçimin sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

Uluborlu başta olmak üzere  bu yıl kirazda yaşanan yağmur çatlağı İl Genel Meclisinin de gündemine geldi. 18 İl Genel Meclis üyesinin imzası ile verilen önerge de Isparta meyveciliğinin sorunları ile ilgili genel görüşme açılması istendi.  Oy birliği ile Meclis gündemine alınan Genel görüşmenin gelecek ay yapılması planlanıyor.

Eğirdir AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baş, meyvecilikle ilgili genel görüşme yapılması teklifinde bulundu. AK Parti grubunun da destek verdiği teklif mecliste kabul edildi. Mustafa Baş, teklifinde şu görüşlere yer verdi.

“İlimizde meyvecilik potansiyelimiz üst seviyededir. Sulu tarımda ve meyvecilikte en önemli illerden biri durumumuz hasebiyle meyve hasadı, zararlıları, pazarlaması ve başlıca sorunlarımızla ilgili bir genel görüşmenin açılmasını arz ediyorum.”

Bu yıl kirazda yaşanan yağmur çatlağı ile sorunlarını dile getirmeye başlayan Isparta meyveciliğinin sorunlarının her anlamda görüşülmesi için İl Genel Meclisinde genel görüşme açılacak. Genel görüşmeye Isparta meyveciliği ile ilgili üretiminden, pazarlanmasına kadar her aşamasında yer alan kurumlar, üretici örgütleri, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının yanı sıra STK temsilcilerinin katılarak görüş bildirmesi bekleniyor. Yapılacak genel görüşmeden Isparta meyveciliği için gelecek yıllara dönük bir yol haritası çıkarılması hedefleniyor.

İl Genel Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile güdeme alınan genel görüşmenin gelecek ay içinde açılması planlanıyor. Genel görüşmede Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere Isparta’da yetiştirilen meyvelerin üretiminden, pazarlanmasına kadar her alanında yer alan kurumlar, üretici örgütleri, Isparta Ticaret Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsasının yanı sıra STK temsilcilerinin katılarak görüş bildirmesi bekleniyor. Yapılacak genel görüşmeden Isparta meyveciliği için gelecek yıllara dönük bir yol haritası çıkarılması hedefleniyor.

Toplantıda ayrıca Gündem Maddeleri görüşüldü komisyon raporları okunarak Meclis üyelerine sunuldu.