Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Osman Çiftçi 12 Haziran’ da yapılacak genel seçimlerin Isparta boyutuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 

Çiftçi, CHP Isparta 1. sıra adayı Ali Haydar Öner’in Yalvaç’ın ve Isparta’nın evladı olan İrfan Bakır’ın hakkını yediğini iddia etti. 

Çiftçi, “Isparta’da 18 ay valilik yapıp, sonra da ben Ispartalı’yım diyerek hemşehrimiz İrfan Bakır’ın hakkını yedi. Ben burada CHP Isparta yönetimine de bir soru sormak istiyorum: CHP’nin Isparta’dan gösterecek bir adayı yok muydu da, Adana’dan ithal aday getirdiniz? Bizi ancak Ispartalı bir vekil temsil edebilir. Düne kadar çantacı adaylardan şikayet edilirdi.

Ama, Ali Haydar Öner, çantacı bile değil, bavuluyla geliyor. Üstelik bavulu da boş. Çantacıların çantası projeyle dolu olur en azından. Öner, Adana’da sevilen, saygın biri olabilir. Ama, o ancak Adana’yı temsil edebilir, bizi asla temsil edemez. Kılıçdaroğlu marşıyla geldi, Baykal marşıyla gidecek.” dedi.                     

“Eğirdir’in balığını, Uluborlu’nun kirazını, Karaağaç’ın helvasını yemek istiyorum. Adana’nın karpuzunu değil”

Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “Ben burada İrfan Bakır için CHP’ ye oy vermeyi düşünen insanlarımızın, bu yanlıştan dönmeleri için bir kez daha düşünmelerini istiyorum. İrfan Bakır hatırına verilecek her oy Adanalı Haydar Öner’e yarayacak ve İrfan Bakır’ın siyasi hayatını da bitirecektir. CHP Yönetimine de bir kaç sözüm var.

Ben Yalvaç’ın keşkeğini, su böreğini, Senirkent’in üzümünü, Gelendost’un elmasını, Eğirdir’in balığını, Uluborlu’nun kirazını, Karaağaç’ın helvasını yemek istiyorum. Adana’nın karpuzunu değil.” 
Öner’den Çiftçiye: “İran Karpuzu mu İstiyorsun”

Bu arada, Köstük (Çamharman) Günü nedeniyle Çamharman Köyü’nde karşılaşan CHP adayı Ali Haydar Öner ve Osman Çiftçi’nin bu sözler nedeniyle tartıştıkları öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Ali Haydar Öner’in Çiftçi’ye “Osman bey, Adana karpuzu yerine İran karpuzu mu istiyorsun?” dediği, Çiftçi’nin de cevap olarak, “Sayın Öner, Isparta halkı misafirperverdir.

Size 13 Haziran günü için biletinizi alacak ve yolcu edecektir. Hiç merak etmeyin.” Dediği belirtildi.

  Çiftçi, kendisinin de Burdurlu olduğunun hatırlatılması üzerine, “Benim yaşım 51, elli yıldır Yalvaç’tayım” şeklinde cevap verdi.