Isparta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Memduh Oğuz başkanlığında toplandı.
Valilik Göl Toplantı Salonu'nda kurul üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda Vali Memduh Oğuz, kurul olarak önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Isparta'da il müdürlerinin son derece başarılı ve uyumlu çalışmalar yaptığını, müdürlerin, ''Isparta'daki işsizlerin derdini kendine dert edindiğini'' dile getirdi.
Isparta'da işsizlik konusunda düzensizlikler olduğunu anlatan Oğuz, şöyle konuştu:
''Mesela 150 tane açık iş var, ama buna yeterli eleman bulamıyoruz. İş isteyenler çoğunlukla rahat edebilecekleri, yorulmadan para kazanabilecekleri, az ücretli de olsa hemen hemen üretmeden az bir şey kazanabilecekleri alanlar aramaktadırlar. Böyle bir şey tabi ki söz konusu değil, ama bu söylediğimiz işsizlik yok anlamına gelmez. Elbette bizim bölgemizde de işsizlik vardır. Bu manada yeni istihdam yaratma gayretleri olacaktır, bu konuda da çalışmalarımız var. Ama kurul olarak 2012 yılının 2011 yılından daha iyi geçeceğini tahmin ediyoruz.''
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin de, kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ergin, ''Kamu ve özel sektör olmak üzere 2010 yılında işe yerleştirilen kişi sayısı bin 525 kişiyken, bu sayı yüzde 102'lik artışla 2011 yılında 3 bin 94 kişiye çıkmıştır. 2010 yılında bin 901 açık iş bulunurken, 2011 yılında bu rakam yüzde 138'lik artışla 4 bin 530'a ulaşmıştır'' dedi.